Ćerka umrle žene iz doma za stare: Laž da moja majka nije držana u podrumu

Vesti 31. jul 202113:01 23 komentara

Snežana Pantelić, ćerka preminule bivše štićenice doma Holidej haus, kaže za N1 da su netačni navodi da je njena majka bolovala od teškog oblika raka mozga i da je bila dementna, ponavljajući raniju optužbu da je držana u podrumskoj prostoriji, što iz tog doma za stare negiraju.

Povezane vesti:

Pantelić se osvrnula na gostovanje Radoslava Milovanovića, predsednika Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite, domova za smeštaj odraslih i starijih, koji je prethodno na N1 komentarisao uslove u kojima je bila smeštena njena majka, kao i zdravstveno stanje štićenice.

„Najgnusnija laž je koju je čovek izjavio je da je moja majka bolovala od teškog oblika karcinoma mozga“, rekla je Pantelić u Danu uživo na N1.

Pokazala je dokument za koji je rekla da je poslednji izveštaj lekara specijaliste sa magnetne rezonance iz 2018. godine, koji navodi dobroćudni karcinom hipofize operisan njenoj majci još 1988.

Objašnjava da je njena majka svake dve godine išla na magnetnu rezonancu, jer je doktor ostavio „mali recidiv“ koji je bio na mestu gde nije smeo da operiše, i ističe da je njena majka sa tim živela 35 godina „bez ikakvih problema“.

Pantelić je demantovala i da je njena majka imala prelom kuka, kako je tvrdio Milovanović, već nagnječenje čašice kuka. Ističe da je pitala doktore sa klinike na Banjici da li majka treba da ostane u bolnici, ali su joj rekli da nema potrebe za tim jer stanje nije za operaciju, nego za mirovanje i kontrolu posle 10 dana.

Nakon toga, kako kaže, majku je smestila u dom i odnela devet injekcija da joj daju dnevno, pre kontrole desetog dana. Međutim, iz doma su počeli da joj govore da nema potrebe za kontrolom, navodi Pantelić.

„To mi je postalo sumnjivo jer konstantno, kad sam im se javljala, bilo je – dobro je, dobro je, dobro je, nema potrebe za kontrolom. A kad sam pitala je li majka počela da ustaje, da li je pomerate – a, ne, ne može. Totalna kontradikcija“, rekla je Pantelić.

Naglasila je da njena majka nije imala demenciju, i komentarisala izjavu Milovanovića da se od preloma kuka kroz nekoliko sati javlja demencija.

Naglašava da i onaj ko nije iz sveta medicine mora da zna da te dve stvari nemaju veze jedna s drugom i da je u domu ostavila majku koja je, osim male povrede kuka, bila dobrog stanja i pričljiva.

„Ja sam vratila ženu koja me nije prepoznala, koja je izgledala kao narkoman“, kaže Pantelić i dodaje da je sigurna da je njena majka dobila „ogromne doze sedativa“.

Istakla je da je sačuvala fotografije kao dokaz, da se radi obdukcija i da će, kad se svi dokazi objedine, podneti krivične prijave protiv direktorke doma, glavne sestre i Radoslava Milovanovića, za kog je rekla da „iznosi gomilu laži“.

„Biće histopatologija rađena, jer je (majka) imala brojne otvorene rane na preponama od nemenjanja pelena“, dodala je Pantelić.

Insistira da njena majka nije bila u suterenskoj prostoriji, kao što tvrde Milovanović i direktorka doma Holidej haus Aleksandra Milovanović, nego u podrumu.

„Nisu to uopšte prostorije koje su oni slikali i pokazivali“, rekla je Snežana Pantelić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare