Ceo Kragujevac ostao bez struje pred dolazak premijerke u Data centar

Vesti 10. maj 202211:07 > 15:43 62 komentara

Područje grada Kragujevca ostalo je u utorak od 9:20 do 10:13 časova bez električne energije. Premijerka Ana Brnabić boravila je u Kragujevcu kako bi u Državnom data centru prisustvovala potpisivanju komercijalnog ugovora sa korporacijom "Orakl".

Bez stuje su ostali centar grada, velika naselja Aerodrom i Erdoglija, a radili su samo veliki tržni centri koji imaju agregate za električnu energiju.

Sve prodavnice i pošte ne rade, a penzioneri su stajali i srpljivo čekali na penzije.

Predsednica vlade Ana Brnabić boravi danas u Kragujevcu, gde je u Državnom data centru prisustvovala potpisivanju komercijalnog ugovora sa korporacijom „Orakl“.

UKC: Dijaliza se odvijala nesmetano

Postupci dijaliziranja pacijenata u UKC Kragujevac obavljaju se nesmetano, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

„Nestanak električne energije ne ugrožava proces rada nijednog dijaliznog centra u našoj ustanovi i prevazilazi se prema usvojenim procedurama“, navedeno je u saopštenju.

„Bili smo tačno na polovini dijalize kada je nestalo struje zbog čega su aparati prestali da rade. Ubrzo smo od sestara čuli da aparati nisu priključeni na agregat i da će današnja dijaliza biti prekinuta“, rekao je FoNetu jedan pacijent, koji je želeo da ostane anoniman.

On je rekao direktor centra nije odgovarao na pozive pacijenata i zdravstvenog osoblja, opšta konfuzija trajala je čitav sat, dok nije saopšteno da pacijenti idu kućama.

Ceo Kragujevac ostao je bez napajanja električnom energijom od 9 do 10 časova zbog ispadanja trafo stanice Kragujevac 2.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare