Jovanović: Navijači me napali verbalno i fizički, provociraju svaki dan

Vesti 03. jun. 202120:25 > 21:41100 komentara
Podeli:

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je u emisiji "360 stepeni" da su ga navijači napali i fizički i verbalno. "Nemojte da očekujete da se ja pred svojim stanom povlačim i da mi u mojoj kući rade ono što su radili u Beton hali", rekao je Jovanović.

Na pitanje zašto se njegovo ime pominje u incidentima, Jovanović je rekao da se to desilo dva puta.

„Jednom po izlasku iz bolnice i drugi put noćas. U oba slučaja suština je, meni bar, ista. Ja nisam čovek koji se žali, očekuje da drugi rešavaju moje probleme, ne volim njima da opterećujem javnost, dva puta sam se našao u situaciji da nemam mogućnost izbora. Prvi put jer je neko poverovao u vesti da sam umro u bolnici, a onda počeo da maltretira moju Jelenu, ja sam to saznao u kolima. Drugi put sinoć, ne ispred restorana brze hrane, nego pod prozorom moga stana dok me je gledala ćerkica“, priča Jovanović.

Povezane vesti:

On kaže da je tražio da se sprovede istraga i da se uradi test na drogu i alkohol.

„Popio sam čašu pića koje su mi donele komšije dok sam sedeo ispred garaže“, priča Jovanović.

Na pitanje da li je sedeo s navijačima, Jovanović odgovara da „svi znaju kakav je njegov odnos s navijačima“.

„Ti navijači su isti oni ljudi iz Segedina pre osam godina, napali su mene, suprugu, prijatelje. Odgovorni su za jednu prekinutu trudnoću, teške povrede. Oni su me sinoć napali i verbalno i fizički. To je bio sukob, ja sam bio sam, nemam problem s tim, nemojte da očekujete da se ja pred svojim stanom povlačim, da mi u mojoj kući rade ono što su radili u Beton hali“, kaže lider LDP-a.

Dodaje da nije u sukobu s navijačima.

„Naravno da treba država da radi svoj posao, ali ta država ne može da donese mir vama i meni, ako je sva krvava i u zločinu“, kaže Jovanović.

„To je ološ, mafija, nisu samo grobari ti koji imaju kriminalce na stadionu. Oni postoje na svakom terenu. Oni imaju više godina robije nego vi života“, kaže Jovanović.

Ponovio je da policija zna se ko se okuplja kod njegovog stana i da to nije od juče.

„Stali su ispred nas, okrenuli glavu pred tim urlicima, nazivali su me šipatrom, pevali zemunskom klanu, vređali moju Jelenu. Meni su rekli da su neki privedeni i dali izjave u policiji. Branio sam se. Da vam neko uradi jedan promil što meni rade svakog dana… Tu su se namestili, tu čekaju i provociraju svaki dan“, kaže Jovanović.

Na pitanje ko im je omogućio to, Jovanović je rekao – „svi smo im omogućili“.

„To nisu navijači, ili su samo grobari u klanovima, delije nisu. Šta treba, ovako ćemo dokle? Dok se izvuče iz podruma neka nova mašina za mlevanje mesa. Svi smo im omogućili, jesmo svi, ne kažem u istoj meri, ali jesmo svi, jer smo podivljali, ponašamo se kao životinje, režimo i ujedamo jedni druge. Protestovao sam kad su dolazili pred vašu televiziju i lepili idiotske poruke, kao što sam branio i Gocu Uzelac da radi svoj posao i ljude ispred RTS-a. Svim onim što smo uradili i onim što nismo uradili smo im to omogućili“, rekao je Jovanović vidno uzbuđen.

Kaže da je na prvom mestu odgovoran Vučić, jer je predsednik države.

„Ali mi nismo oslobođeni odgovornosti, ona nije ista, ni mogućnosti nam nisu iste, ali nismo oslobođeni odgovornosti“, kaže.

Jovanović kaže da „nema mesta i za njega i za njih“.

“Ovo nisu huligani, ono što smo videli u Ritopeku nema veze s huliganima. Zlo nas proždire. Je l’ imamo pravo na elementarni red? Smatram da su uvek najodgovorniji oni koji su na vlasti, danas je to Vučić, ali to ne oslobađa od odgovornosti nas. Ta njihova odgovornost ne negira i našu odgovornost kao opozicionih političara, građana, roditelja”, rekao je Jovanović.

Ekonomski uspesi u „krvavoj državi“

Na pitanje da li onda možemo da pričamo o ekonomskim uspesima, ako nam je država, kako je rekao, krvava, Jovanović kaže da ne možemo.

Lider LDP-a  je rekao i da nema više policijsko obezbeđenje, jer ga je – vratio.

„Nemam, vratio sam to obezbeđenje, sede tamo u kancelariji. A znate zbog čega? Pre tri nedelje sedim u kolima ispred Radio Beograda, čekam na semaforu, tri minuta sa autobuske stanice me neko vređa, skida gaće, iza mene petorica u kolima, ja kažem – šta radite ljudi? Oni su preplašeni, ne mogu da rade svoj posao“, objašnjava Jovanović.

Navodi još jedan primer.

„Dve nedelje pre toga, civilni automobil zaustavlja policijski auto, legitimiše moje obezbeđenje… Posle toga sam otišao u upravu bezbednosti i rekao: morate da shvatite, to je bilo 12 sati, da je bilo pet popodne, takav mi je prag, pijem onaj pronizol, pijem kortikosteroide… Oni sede iza mene, ne smeju da rade svoj posao“, priča.

„Ne živim od politike“

Predsednik LDP-a kaže i da nikada nije živeo od politike.

“Moji prijatelji znaju da završavam jednu aplikaciju, angažovan sam u još jednom poslu, razmišljam da li ću ga prihvatiti, zarađujem za svoj život. Nisam živeo od tog fizio centra, to je Jelena napravila. Kakve ja veze imam sa privatizacijom Fidelnike, ja sam ušao u Fidelinkin mlin tri godine posle stečaja. Ja živim i radim u ovom gradu. Radim sa svojom suprugom, živim od onog što stvorimo. Ja sam poslednih 12 meseci više bio u krevetu nego na nogama”, dodaje.

Komentari

Vaš komentar