Čečen: Sprema se obračun u vrhu SNS

Vesti 17. feb. 202114:3218 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ako se vlast ne obračuna sa svojim ljudima u politici, koji su bili povezani s kriminalnom grupom Veljka Belivuka, značiće da se oni nisu obračunali s organizovanom kriminalnom grupom, nego samo sa izvršiocima krivičnih dela, izjavio je direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Branko Čečen.

Povezane vesti

Čečen je kazao da bi u tom slučaju predstavnici vlasti samo promenili kriminalnu grupu s kojom bi sarađivali i nastavili da kanališu novac poreskih obveznika kriminalcima.

Na pitanje zbog čega već dve nedelje od hapšenja grupe Veljka Belivuka nije uhapšen niko od predstavnika izvršne vlasti, Čečen je rekao da se sprema obračun u vrhu Srpske napredne stranke, ali da se na udaru zakona neće naći svi koji su sarađivali s mafijom.

Pismo poslanika SNS Vladimira Đukanovića nagoveštava obračun s bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Vlast će krenuti u neki obračun, ali ne tamo gde treba nego gde oni hoće“, ocenio je direktor CINS.

Dodao je da će hapšenje Belivuka vlast pre svega iskoristiti za obračune unutar „svoje ekipe“.

„Međutim, poslanik Đukanović je u nekoliko navrata iskorišćen za puštanje probnih balona kada je u pitanju obračun s kriminalcima u vrhu vlasti, ali se to nikada nije desilo“, podsetio je Čečen.

On je rekao da su kriminalne strukture u vlasti prethodnih godina ojačale na svim nivoima.

„Aleksandar Vučić bi odavno uklonio Nebojšu Stefanovića, ali svaki obračun unutar njihove ekipe mora da bude dobro pripremljen i propraćen u režimskim medijima“, ocenio je Čečen.

Na pitanje zašto niko ni iz policije, osim bivšeg načelnika UKP Beograd Ilije Milačića, nije doveden u vezu s grupom Veljka Belivuka, Čečen je kazao da vlast sada radi „kontrolu štete“.

„Belivukova grupa je na hiljadu načina bila povezana s vlašću. Vlast sada na jedan oportun način pokušava da žrtvuje što manje svojih igrača. Međutim, nisam siguran da je taj plan izvodljiv. Obzirom na hapšenja kriminalaca u okruženju u kojima je učestvovala DEA, očekujem da će se i od naših vlasti zahtevati ozbiljnija akcija“, zaključio je Čečen.

Komentari

Vaš komentar