Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja 48.000 evra u dušeku

Vesti 14. maj 202112:00 > 12:01 7 komentara
Evri, dušek, krijumčarenje
Uprava Carina

Carinici su 12. maja 2021. godine na prelazu Vatin, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog vozača kamiona da u sunđeru dušeka prokrijumčari više od 48.000 evra, saopštila je Uprava Carina.

Kako se navodi u saopštenju, prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, pristigao prazan kamion za prevoz stoke bugarskih registarskih oznaka, koji je bio na putu ka Rumuniji.

„Upitan da li ima nešto da prijavi i koliko gotovine nosi sa sobom, 44-godišnji vozač rekao je da nema ništa za prijavljivanje, da ide na utovar stoke u Rumuniju i da kod sebe ima dozvoljeni iznos od 10.000 evra“, navodi se.

Međutim, dodaje se, prilikom pregleda kamionske kabine „carinik je u središnjem delu dušeka napipao nešto što je po svojoj teksturi odstupalo od sunđerastog punjenja“.

Kako se navodi, kada je skinuta dušečna navlaka ispostavilo se da je sunđer isečen sa bočne strane i da su u proreze sakriveni svežnjevi novca.

Nakon prebrojavanja utvrđeno je da se radi o ukupno 48.050 evra.

Bugarskom državljaninu je vraćeno 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare