Carinici na Gradini zaplenili zlatni nakit vredan oko 23.000 evra

Vesti 16. avg 202111:512 komentara
Podeli:
Izvor: Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit, čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od gotovo 23.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je nakit otkriven 13. avgusta, na ulazu u Srbiju, u automobilu „opel vivaro“ nemačke registracije, kojim je upravljao bugarski državljanin (38), čija je supruga bila među šest putnika koji su iz Bugarske išli ka Nemačkoj.

„U detaljnoj kontroli vozila, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica“, navodi se u saopštenju.

Izvor : Uprava carina

Najviše je bilo prstenja – 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, pet pari minđuša, dva priveska za kosu, pet ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama.

„Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar