Carinici na Batrovcima zaplenili zlato vredno 27.000 evra

Vesti 26. jul. 202111:531 komentar
Podeli:
Izvor: Uprava carina

Carinici Srbije na graničnom prelazu Batrovci otkrili su krijumčareno zlato vredno 27.000 evra u "maseratiju" francuskih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Turske.

Pročitajte još:

Carinici su zaplenili više od 600 grama zlatnog nakita, koje je putnik pokušao da ilegalno prenese preko granice u neseseru sa kozmetikom, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven 24. jula 2021. godine na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su carinici u saradnji sa policijom za detaljan pregled izdvojili „maserati“ francuskih registarskih oznaka.

Njime je sam putovao mlađi muškarac, državljanin Turske, koji je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, u jednoj od torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila, pronađen je kozmetički neseser pun narukvica i dukata, čija je vrednost procenjena na oko 27.000 evra.

Kako putnik nije prijavio zlatni nakit, niti je imao bilo kakvu dokumentaciju o njegovom poreklu, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja pomenuto zlato biti zadržano.

Komentari

Vaš komentar