Cane na „ekološkom ustanku“: Ne dozvolimo da nam se deca rađaju bolesna

Vesti 10. apr 202114:10 > 14:1210 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Nemojmo da dozvolimo da nam se deca rađaju bolesna, da budemo građani drugog reda, poručio je Zoran Kostić Cane na "Ekološkom ustanku" obraćajući se okupljenima.

Ljubav prema ovoj zemlji me tera na ovo, svi smo u bedaku – da zbog neke provizije mi postajemo građani drugog reda, rekao je na protestu.

Bez zemlje nema hrane, bez vazduha nema života, nisam vam otkrio toplu vodu, ali hoću da vas podsetim da sve to odlazi od nas, zbog nekog profita“, istakao je Cane. On je naveo sve ovo nema veze sa politikom, ili bilo čime, već sa opstankom života na ovim prostorima, sa generacijama koje dolaze.

„Mi odlučujemo o ovoj zemlji, mi drugu zemlju nemamo“, naveo frontmen Partibrejkersa. Dodao je da zbog Rio Tinta ljudi kod Loznice neće imati vode.

Pesnik Ljubivoje Ršumović takođe je govorio na protestu, a okupljeni građani su glasno pozdravili pesmu o borbi za zaštitu Stare planine koju je pročitao.

Sve o protestu čitajte OVDE.

Aktivisti Dragana Arsić iz Pokreta Odbranimo šume Fruške gore, Nikola Kolja Krstić iz Pokreta Tvrđava i Dobrivoje Milosavljević iz Grupe građana iz Pančeva okupljenih u Inicijativi „Odbranimo Teslu“ rekli su za N1 uoči „ekološkog ustanka“ da je građanima prekipelo, da se bore za zdravu životnu sredinu, odnosno svoje elementarno pravo.

 

 

Komentari

Vaš komentar