Čanak: „Srpski svet“ je samo “Velika Srbija” sa lažnom ličnom kartom

Vesti 14. sep 202119:59
Nenad Čanak
Izvor: N1

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je za N1 Sarajevo da je "srpski svet samo velika Srbija sa lažnom ličnom kartom".

Povodom obeležavanje Dana srpskog jedinstva i da li je dobio poziv da prisustvuje svečanosti, Čanak je rekao:

Povezane vesti

“To nije dan srpskog jedinstva, nego je to dan političkog jedinstva, pristalica etnocentrične politike ‘Velike Srbije’, a ja nemam tu šta da radim. U ‘Severnoj BiH’ postoji potreba za stalnim izazivanjem konflikta zato da bi se na njima živelo, jer kada ne bi ‘Severna BiH’ izazivala tu količinu stalnih stresova pretnjom da će se odvojiti od svoje matične države, od čega bi živeli? Šta bi bio tačno politički narativ ‘Severne BiH’ ako ne bi bilo nekakavo ‘srpsko jedinstvo’ i nekakva pretnja secesijom”, kazao je Čanak.

Govorio je i o Miloradu Dodiku, rekavši da ga zna kad je bio socijaldemokrata, „kleo se u BiH i kleo se u mir“.

“Kleo se u to da su Mladić i Karadžić ratni zločinci, što i jesu. To što nema nikakve veze sa današnjom retorikom gospodina koji caruje ‘Severnom BiH’, na način koji je zaista neverovatan”, istakao je Čanak, dodavši:

“Severna BiH’ od kada je postala entitet, nikako da prihvati BiH kao svoju državu, što ona sasvim sigurno jeste. Severna BiH mora shvatiti da je deo BiH ili je uzročnik takve nesreće iz koje će nestati i ‘Severna BiH’, ali i deo Zapadnog Balkana”, naveo je.

Komentarišući poslednja dešavanja u Crnoj Gori, rekao je da su samo crnogorske patriote na Cetinju sprečile građanski rat postavljanjem barikada oko Cetinja.

“Jer da su u Cetinje ušli hiljade onih koji su navodno verski fanatici pravoslavne crkve, pa su hteli da dođu i prisustvuju ustoličenju episkopa Joanikija, vi biste imali na Cetinju ulične borbe”, rekao je.

Komentari

Vaš komentar