Meštani Čamurlije nastavljaju sa blokadom puta Niš-Aleksinac

Vesti 23. maj. 202210:26
Podeli:
Izvor: BETAPHOTO/Biljana Ljubisavljević

Meštani Čamurlije, kraj Niša, najavili su da će i danas blokirati regionalni put Niš-Aleksinac, kako bi od Puteva Srbija izdejstvovali postavljanje saobraćajne signalizacije na delu puta kod njihovog sela.

Stanovnici Čamurlije krenuli su s blokadama puta pre šest dana u znak protesta zbog čestih udesa, od kojih se poslednji dogodio minulog četvrtka, kada je teško povređen dečak (16).

Povezane vesti

Prema tvrdnjama meštana, najmanje deset stanovnika tog sela je poginulo, a veliki broj je povređen u saobraćajnim nesrećama na toj deonici puta.

Aleksandra Stanković iz Čamurlije rekla je da će meštani istrajati u protestima i blokadama sve dok od Putevi Srbije ne počnu da postavljaju saobraćajnu signalizaciju ili dobiju „napismeno“ da će početi to da rade.

„Za sada smo dobili samo usmeno obećanje da će nešto preduzeti. To obećanje je stiglo dan nakon što smo krenuli sa blokadama i otada se više niko nije iz tog preduzeća oglasio“, kazala je Stanković.

Podsetila je da meštani traže postavljanje usporivača brzine i saobraćajnih znakova koje vozače upozoravaju da nailaze na naseljeno mesto.

Ona je rekla da su sve dosadašnje blokade protekle bez incidenata, a da su meštani veoma zahvalni policiji što saobraćaj preusmerava, tako da okupljenii nemaju nikakve kontakte sa vozačima.

Blokade su svakodnevno od 18 do 19h, kod izlaza iz Čamurlije na put Niš-Aleksinac.

Komentari

Vaš komentar