Čaluković: Ako gledamo prijateljske veze, logično bi bilo da Mali bude premijer

Vesti 12. avg 202207:21 14 komentara
N1

Sve ovo što se pojavljuje u medijima vezano za novu vladu je spekulacija jer samo Aleksandar Vučić zna ko će biti na čelu vlade i ko će je sačinjavati, ocenio je glavni i odgovorni urednik magazina Karakter Nenad Čaluković. Prema njegovim rečima, najveća enigma je šta će Ivica Dačić biti u toj vladi jer je logično da SPS, kao druga stranka po veličini, dobije mesto ministra spoljnih poslova, ali šta će onda biti sa Nikolom Selakovićem, pominje se i povratak Bratislava Gašića, pitanje je kako će se nagraditi Danica Grujičić, a ako gledamo te prijateljske veze logično bi bilo da Siniša Mali bude premijer.

„Mi smo zaboravili kada su bili izbori, i kao da se više radi o rekonstrukciji, a ne novoj Vladi“, rekao je Čaluković u emisiji „Među nama“ na Nova S, komentarišući novo pomeranje roka za formiranje vlade za kraj avgusta.

U javnosti spekuliše o „mandataru koji treba da stigne iz Vašingtona“, pa je Čaluković rekao da se danas govori o povratku Marka Đurića iz SAD i da ne bi isključio i tu mogućnost.

Čaluković je podsetio da niko iz medija nije „tipovao“ da će Vladimir Orlić biti predsednik Skupštine, da je tu Vučić pokazao jednu ozbiljnost i da je temeljno vagao oko toga.

„Sve ovo što se pojavljuje u medijima vezano za novu vladu je spekulacija jer samo Aleksandar Vučić zna ko će biti na čelu vlade i ko će je sačinjavati“, smatra on.

Opširnije pročitajte OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare