BVK: U zoni Makiškog polja uvek bila predviđena gradnja

Vesti 27. dec 202020:35 0 komentara
N1

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" (BVK) saopštilo je da Makiško polje pripada "Zoni III" sanitarne zaštite, što znači da u toj zoni ne postoje vodozahvatni objekti na otvorenim tokovima, reni bunari ili cevasti bunari za crpljenje podzemnih voda.

Povodom ocena da će Beograd ostati bez vode ako se usvoji Plan detaljne regulacije za deo Makiškog polja, to preduzeće navodi da je u toj zoni zaštite uvek bila predviđena gradnja, uz poštovanje strogih mera zaštite.

„Tokom izrade Plana uslovima se tačno su definisane mere i ograničenja u zavisnosti od namene i vrste objekata na predmetnom području… JKP ‘Beogradski vodovod i kanalizacija’ izdao je stroge uslove koju su u skladu sa zakonom i važećim pravilnicima. Poštovanje ovih uslova je obaveza svakog investitora, bilo da je država ili privatni investitor“, navodi se u saopštenju. Preduzeće je takođe osudilo navode da će glavni grad ugroziti vodosnabdevanje ako dozvoli izgradnju na Makiškom polju.

„Takve tvrdnje su obična laž, a njihovo namerno plasiranje predstavlja krivično delo širenja lažnih vesti i uznemiravanja građana. BVK je učestvovao u izradi plana kroz davanje uslova, kao nosioc javnih ovlašćenja… Zaštita izvorišta i rezervi površinskih i podzemnih voda obezbeđuje se formiranjem zona sanitarne zaštite, definisanjem i sprovođenjem uslova, mera i ograničenja“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!