Bulatović: Poljoprivredno zemljište u Obrenovcu uzurpirano bez tendera

Vesti 16. feb. 202111:091 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović je izjavio da je "kvalitetno zemljište u opštini Obrenovac, koje se nekada davalo u zakup poljoprivrednicima preko regularno organizovanih tendera, sada bespravno uzurpirao čovek blizak vladajućoj stranci".

On je nakon razgovora sa proizvodjačima krompira u Obrenovcu ukazao da bi ranije Grad Beograd „za 1,300 hektara obradivog zemljišta raspisivao tender, a da je povraćaj novčanih sredstava, opština Obrenovac koristila u svrhe održavanja atarskih puteva“, stoji u saopštenju.

Prema njegovim rečima, tada je „prosečna cena zakupa iznosila 150 evra po hektaru“.

„Još jedan veliki problem je i nezapamćeno niska otkupna cena krompira od osam dinara po kilogramu, o čemu su paori na vreme govorili, ali kao po lošem običaju, došli smo na to da se poput paradajza letos, sada domaći krompir baca, jer su marketi u Srbiji preplavljeni krompirom uveženim iz Albanije i Hrvatske“, naveo je Bulatović, stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde.

SSP, kako je naveo, zahteva od Ministarstva poljoprivrede da „neodložno pomogne ratarima, time što će sprečiti nelojalne tržišne uslove, zbog kojih ostaju bez zarade ali i bez tržišta za plasman svoje robe“.

Komentari

Vaš komentar