Bulajić o Simonoviću: Dobar urednik mora da bude i dobar čovek

Vesti 11. maj 202209:27 > 09:30 0 komentara
Jelena Bulajić
N1

Pomoćnica glavnog urednika lista Nova Jelena Bulajić, gostujući u Novom danu, na pitanje da li dobar urednik mora da bude dobar čovek, rekla je da "misli da na kraju nekako mora". Ona je, govoreći o Veselinu Simonoviću, rekla da je bio strog i zahtevan, "prema sebi isto kao prema drugima". "Kod njega odbraniti temu na kolegijumu, to je bila velika stvar. Uvek vam nađe još nešto, uvek vas nešto dodatno pogura, motiviše. kad odbranite tu temu, kad je s njim dodatno izbrusite, to je već pola posla", rekla je ona.

Direktor i glavni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović preminuo je u nedelju. Bulajić kaže da je radila sa njim u Blicu na početku svoje karijere, a da su ponovo zajedno krenuli u „avanturu zvanu Nova“.

„Svi često pominju da je Vesa poslednji od stare generacije velikih urednika, koji su jako zahtevni. Kod njega odbraniti temu na kolegijumu, to je bila velika stvar. Uvek vam nađe još nešto, uvek vas nešto dodatno pogura, motiviše. kad odbranite tu temu, kad je s njim dodatno izbrusite, to je već pola posla, nije bilo da nešto ne može, nego ‘hajde da probamo’ i onda vidite da neke stvari mogu, iako su izgledale nemoguće“, kaže ona.

Povezane vesti

Na pitanje da li dobar urednik mora da bude dobar čovek, kaže da „misli da na kraju nekako mora“.

„Vesa je bio strog, zahtevan, isto kao prema nama, bio je zahtevan prema sebi. On je poštovao sve, ali nije imao nikakvu vrstu straha, ljudi su skloni da se povuku pred funkcijom, pogotovo kad su stekli nešto u životu, pa se boje da bi to moglo da bude ugroženo. Nikoga nije kovao u zvezde, prema svakom je imao određenu vrstu kritike, nije imao problema da kaže šta misli bio kome. Vesa nije bio ostrašćen čovek, kad bi nekoga kritikovao nije to radio na ličnom nivou, on je samo ređao činjenice. Zahvalan sagovornik da vam nešto analizira“, kaže Bulajić.

Novine Nova danas pišu da je istraga o korupciji u SNS označena sa „strogo poverljivo“.

„To je ono kad je predsednik pokušao da opravda ‘sedimo u kafani ja i još jedna osoba, pa dođe treća, pa bi ona da uloži pare strani, pa postoji limit, pa on raspodeli’… Strogo poverljivo bi trebalo da bude samo ono što može da nanese neku štetu interesima države Srbije“, kaže ona.

Prema rečima Bulajić, „opozicija je još u izbornoj noći pokazala da je u defanizivi“.

„Ja shvatam da su oni očekivali bolje rezultate, ali valjda kada ulazite u jedan tako ozbiljan projekat, morate da imate plan posle toga šta ćete, ako se desi to i to, a oni su nekako u tom trenutku u izbornoj noći, kad su videlu rezultate, kao da su zapali u letargiju, depresiju i ne znam ko će iz toga da ih izvuče“, kaže ona.

Osvrćući se na situaciju u EU, kaže da je „EU posle odlaska Angele Merkel u nekoj krizi liderstva“.

„Mislim da Emanuel Makron koristi tu situaciju da se nekako malo bollje pozicionira, jer nemački kancelar se još u nekim stvarima uhodava, verujem da tu Francuska vidi svoju priliku“, kaže ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!