Budući lekar u akciji – Mihajlu hitno treba lek, Đorđe ide u humanitarnu misiju

Vesti 24. jun 202219:313 komentara
Podeli:

Četristo hiljada evra košta lek, koji za dečaka Mihajla iz Pirota znači izlečenje. Nišlija Đorđe Marinković nedavno je završio Medicinski fakultet i kaže da svojim znanjem Mihajlu još ne može da pomogne, ali može da pokrene akciju da se potreban novac prikupi. Đođe Marinković kreće na put od dva i po meseca, biciklističku turu kroz Španiju i Švajcarsku, posvećenu ovom dečaku.

Stariji ga znaju kao Đorđa Marinkovića, mlađi kao Spejsa – svršenog studenta medicine, bubnjara i biciklistu, koji za sada biciklom osvaja manja uzvišenja na niškoj Tvrđavi i planira da savlada mnogo veća.

„Biciklu krećem da vozim iz Ciriha. Onda idemo preko Alpa, švajcarskih, francuskih, zatim Pirineja, preko nekih drugih vrhova na severu Španije. Zatim prelazim na jug, da osvajam te planine“, kaže Đorđe Marinković.

Sa sobom će nositi baner, zastavu sa motivima humanitarne akcije, jer je njegova planinska avantura od dva i po meseca upravo to – humanitarna akcija.

Nakon što su završili Medicinski fakultet, većina njegovih kolega će odmah preko puta, na stažiranje u niški Klinički centar. On je, međutim, odlučio da pre toga završi još jednu važnu misiju.

Izvor : N1

A za tu misiju vreme je jako važno. Prikuplja novac za dečaka Mihajla iz Pirota, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

„Mihajlo bi trebalo da primi lek jedan veoma skup, košta 400.000 evra, koji nije ni registrovan u Srbiji i zove se ataluren. Trebalo bi da ga izleči od te bolesti, ali je neophodno da ga primi dok još ima sposobnost hodanja, dok mu ne otkažu mišići nogu“, objašnjava Đorđe.

Zato poziva i pojedince i kompanije da pomognu. Svoj poduhvat od 1. jula prenosiće na društvenim mrežama, a onima koji budu spremni da za četiri etape njegove rute uplate više novca, te etape spreman je da nazove po njima, jer kaže da je jako važno da zbog Mihajla pokrene što više onih koji mogu da se uključe.

Mihajlu možete pomoći:

Upišite 1103 i pošaljite SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216586-13

Uplatom na devizni račun: 160-6000001217009-05

IBAN: RS35160600000121700905

Komentari

Vaš komentar