Brnabić: Vulin zasluženo na čelu BIA, na izbor uticao i pritisak Zapada

Vesti 02. dec 202215:53 24 komentara
Tanjug / AP Photo/Darko Vojinović)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) zasluženo, jer je po njenim rečima, Vulin uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dosadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašića, najzaslužniji za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Ona je navela da je predsednik Srbije trpeo „ogromne pritiske uglavnom od zapadnih sila da nikako ne mestu direktora BIA ne sme da bude Vulin“.

Povezane vesti

„Što se tiče imenovanja Aleksandra Vulina za direktora BIA, zapadne zemlje su mnogo pomogle u imenovanju i na pravi način ga izgurale da dodju na ovu poziciju. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da ako bilo koja strana država dodje i hoće da kadrira po Srbiji, obično se desi suprotno“, rekla je Brnabić u Paraćinu posle obilaska Srpske fabrike stakla.

Ocenila je da su takvi pritisci „prilično pomogli“ Vulinu u imenovanju, jer kako je dodala, Vučić na prvom mestu ceni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju i radu u interesu gradjana Srbije“.

„Vulin je rame uz rame sa predsednikom Srbije, uz tadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašiča, najuspešnije do sada sproveo borbu protiv oganizovanog kriminala i mafije koja je pomislila da je jača od države i time je uz Aleksandra Vučića stavio glavu u torbu, ali je mafiju pobedio“, rekla je premijerka.

Brnabić je ocenila da se danas u javnosti o tome ne priča i da se Vulinu „ne priznaju zasluge za obračun s mafijom, a trebalo bi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare