Brnabić pozvala predstavnike nacionalnih manjina da promovišu vakcinaciju

Vesti 31. mar. 202117:34 > 17:362 komentara
Podeli:
Vlada manjine
Izvor: Vlada Srbije

Formiranje Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, na čijem je čelu Gordana Čomić, predstavlja snažan signal i pokazuje stav vlade o značaju unapređenja prava manjina, izjavila je premijerka Ana Brnabić na sednici Saveta za nacionalne manjine, kojom je predsedavala.

Brnabić je naglasila da, uprkos teškom periodu izazvanom pandemijom, sredstva za finansiranje nacionalnih saveta manjina nisu umanjivana, što predstavlja još jednu potvrdu da se položaju i pravima manjina pridaje veliki značaj, a pozvala je predstavnike nacionalnih manjina da u svojim sredinama rade na promovisanju vakcinacije, kako bismo što pre postigli kolektivni imunitet.

Čomić je rekla da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog posvećeno rešavanju svih problema manjina kroz dijalog i jačanje međusobnog poverenja u duhu tolerancije, što će doprineti razvoju društva u celini, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici je bilo reči i o konkretnim planovima za unapređenje položaja nacionalnih manjina u oblasti obrazovanja i kulture, a naglašeno je da budžetski fond za nacionalne manjine za ovu godinu iznosi 30 miliona dinara.

Ta sredstva će biti uložena u obrazovanje, kao prioritetnu oblast u 2021. godini, kao i za finansiranje programa i projekata od značaja za nacionalne manjine.

Komentari

Vaš komentar