Brnabić: Viola fon Kramon živopisan lik, sto odsto neobjektivna

Vesti 25. feb. 202119:27 > 19:2864 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić je u Skupštini Srbije ocenila da je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon "živopisan lik, sto odsto neobjektivna, daleko od diplomatskog ponašanja i protokola i otvoreno neprijateljski raspoložena prema Srbiji", dodavši da Srbija podržava njen zahtev za viznu liberalizaciju za Kosovo i Metohiju.

Odgovarajući na pitanja poslanika Živote Starčevića iz Jedinstvene Srbije, Brnabić je rekla da stavovi fon Kramon nisu stavovi Evropske unije ni Evropske komisije, koje su statusno neutralne kada je reč o Kosovu, ali i da se, kada je reč o viznoj liberalizaciji za KiM, Srbija slaže sa njom i podržava bezvizni režim.

Povezane vesti

„Kad ovo čuje, možda će odustati od toga“, našalila se Brnabić i naglasila da se Srbija zdušno zalaže za viznu liberalizaciju za sve građane KiM zato što je to u našem interesu, jer su,“na kraju krajeva, oni i naši građani“.

„Verujem da neće lako do toga doći, jer većina članica EU zna da bi mnogi sa KiM, uglavnom albanske nacionalnosti, verovatno napustili tu teritoriju“, rekla je Brnabić.

Ona se složila sa ocenom poslanika Starčevića da Fon Kramon narušava pregovarački proces Beograda i Prištine.

„Narušava ga sve što ona radi. Mislim da je baš briga za pregovaraki proces i da to najviše šteti građanima KiM, jer oni bez toga nemaju evropsku perspektivu, a mi ćemo se boriti za svoje interese – stabilnost i bezbednost regiona i bolji život za sve“, poručila je Brnabić.

Komentari

Vaš komentar