Brnabić: Vidojković idealan predsednički kandidat, dođe mi da opsujem, ali neću

Vesti 27. sep 202118:23 36 komentara
Tanjug/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Iz perspektive koju su napravili građanska elita i političari koje podržavaju, Marko Vidojković odjednom ispade idealan kandidat za predsednika, ocenila je upisanoj izjavi predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je saopštila da je „delovalo da smo taman počeli da pravimo društveni konsenzus da psovanje majke ipak nije u redu, nije pristojno i da ne bi trebalo da bude deo javnog diskursa“, kad je, kako je navela, „ugledna profesorka, borkinja za evropske vrednosti i demokratsko, liberano društvo“ Vesna Rakić Vodinelić ocenila da je Vidojković „javni glas dela građanstva koji psuje predsednika privatno“.

„On je njihov glasnogovornik! Marko Vidojković – i niko do njega. Jer samo se on setio da sočno opsuje majku Vučiću i time, u oštroj konkurenciji, u očima profesorke Vodinelić, bude imenovan za portparola ‘tog dela građanstva koje psuje predsednika'“, navela je Brnabić.

Tako je profesorka Vodinelić, prema oceni predsednice Vlade, „sama vratila samozvanu elitu na fabrička podešavanja – kad nemaš argumente, a nemaš ni ideje, kad nemaš plan, a ni viziju, kad kritikuješ, a ne znaš ni šta bi da predložiš – a ti kuni, pljuj, psuj“.

„Za neverovati je, ali iz perspektive koju su napravili građanska elita i političari koje podržavaju, Marko Vidojković odjednom ispade idealan kandidat za predsednika – elokventan, umeren, kulturni poslenik“, istakla je Brnabić.

Dodala je i da njoj dođe da opsuje sve one koji se upiru da takvo ponašanje legitimizuju i odomaće na našoj političkoj i svakoj drugoj sceni, ali da neće nikada to učiniti, jer kako je navela, njoj Vidojković nije glasnogovornik i ona veruje u dručačije društvo i drugačije vrednosti.

Čekaju se nadležni organi Austrije

Brnabić je iskoristila priliku da u svojoj pisanoj izjavi podseti i kako teče postupak u slučaju pretnji koje su putem društvene mreže Instagram upućene pre nekog vremena Marku Vidojkoviću.

Podsetila je da je utvrđeno da su pretnje upućene sa IP adrese koje pripadaju telekomunikacionim operaterima iz Austrije, kao i broj telefona kojim je registrovan navedeni profil koji takođe pripada austrijskom operateru mobilne telefonije.

„Republičko javno tužilaštvo (RJT) je u saradnji sa nadležnim organima Austrije, identifikovalo osobu sa inicijalima M.N. kao osumnjičenu, a koja živi u Beču. RJT je po hitnom postupku, preko Ministarstva pravde, poslalo zamolnicu austrijskim nadležnim organima za sprovođenje istražnih radnji. U ovom trenutku čekamo nadležne organe te zemlje da preuzmu dalje postupanje“, navela je premijerka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare