Brnabić u Tokiju o digitalizaciji i unapređenju odnosa sa Japanom

Vesti 28. sep 202208:57 0 komentara
Tanjug/Vlada Srbije/Peđa Vučković

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Tokiju sa ministrom za digitalizaciju Japana Taro Кonom, a razgovarali su o važnosti digitalizacije i razvoju elektronske uprave koji su, kako je ocenila u objavi na Instagramu, ključni za sve građane i privredu.

„Radujemo se početku implementacije Ninja (Next INnovation with Japan) akceleratora, tromesečnog akceleratorskog programa namenjenog startapima u fazi intenzivnog rasta, koji sprovodi Inicijativa Digitalna Srbija u partnerstvu sa japanskom agencijom za međunarodnu saradnju“, napisala je Brnabić na instagram nalogu.

Kazala je i da je ministru Taro Кonou predstavila „potencijale Srbije u oblasti digitalne transformacije, a posebno potencijale za saradnju u oblasti veštačke inteligencije sa našim Institutom za veštačku inteligenciju i BIO4 kampus“.

Premijerka se tokom boravka u Tokiju susrela i sa predsednikom Parlamentarne lige prijateljstva Japan – Srbija Ićiro Asavom i generalnim sekretarom Minoru Kuićijem.

„Razgovarali smo o daljem unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Japana“, objavila je premijerka Srbije posle sastanaka u Japanu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!