Brnabić u Briselu: Uprkos pandemiji, nastavljamo sa ogromnim ekonomskim uspehom

Vesti 25. jan 202215:01 > 22:03 11 komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Briselu da dolazi sa dobrim vestima jer su se građani Srbije 16. januara na referendumu izjasnili da žele promene Ustava u delu pravosuđa, da žele nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo. Ona je govorila i o velikom uspehu Srbije tokom pandemije, kao i o regionalnoj saradnji.

„Većina građana je glasala DA, želimo veću vladavinu prava. To je ogroman uspeh za Srbiju, velika stvar koju smo uspeli da uradimo, izguramo, ponosna sam na uspeh. Velika stvar na evropskom putu, to je bila osnovna reforma kada se govori o reformi u oblasti vladavine prave. Nastavićemo da radimo na reformama u oblasti vladavine prava, ministarke Jadranka Joksimović i Maja Popović smo razgovarale da bez odlaganja formiramo Radnu grupu i da počnemo da radimo na setu zakona u pravosuđu, imamo kratak period od godinu dana, nakon što skupština potvrdi izmene Ustava“, rekla je ona.

Povezane vesti:

Pozvala je da se nastavi u istom duhu i kazala da smo pokazali da možemo mnogo.

„Nastavljamo i reforme u oblasti javne uprave, reforme koje se tiču zelene agende, zaštite životne sredine ostaju naši ključni prioriteti. Uprkos pandemiji, Srbija je nastavila sa ogromnim ekonomskim uspehom, naš BDP rast je bio 7,5 odsto, prosečna plata više od 600 evra, strane direktne investicije su bile 3,9 milijardi evra. Uprkos pandemiji Srbija ostaje stabilna za investicije, zaista nikada ranije nismo na ovako pozitivan način išli ka EU“, kaže premijerka Srbije.

Brnabić je istakla i važnost regionalne saradnje.

„Sve ono što smo postigli, sav trud od 2014. godine, klada su počele prave reforme u Srbiji i kad su otvoreni pregovori sa EU, sve to može da se poremeti ako nemamo mir i stabilnost u regionu – povezivanje u regionu je ključno, veliki deo danas bio je o regionalnom povezivanju i šta je ono što Srbija radi da region bude jos bezbedniji“, zaključila je Ana Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare