Brnabić u Briselu sa Borelom i Varheljijem o vladavini prava

Vesti 25. jan. 202211:45 > 17:2810 komentara
Podeli:

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se na početku današnje posete Briselu sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem sa kojim je razgovarala o značaju referenduma o promeni Ustava Srbije i o nastavku reformi u oblasti vladavine prava. Ana Brnabić se potom sastala i sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Borelom.

„Dobar sastanak sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Borelom o aktivnostima i reformama koje sprovodimo pre svega u oblasti vladavine prava. Srbija je posvećena nastavku procesa evropskih integracija“, napisala je Brnabić na Tviteru nakon sastanka sa Borelom.

Izvor: N1

Brnabić je prethodno, o sastanku sa Varheljijem, rekla: „Na početku današnje posete Briselu, razgovarala sam sa evropskim komesarom za proširenje Oliver Varheljijem, o značaju referenduma o promeni Ustava Srbije i o nastavku reformi u oblasti vladavine prava. Hvala komesaru Varheljiju na podršci procesu evropskih integracija Srbije“.

Izvor: N1

Predsednica Vlade Srbije danas boravi u Briselu, gde će učestvovati na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija i razgovarati sa brojnim zvaničnicima Unije.

Seriju sastanaka Brnabić je započela radnim doručkom sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom na kojem je učestvovala i ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.

Izvor : Tanjug / Vlada Republike Srbije, Peđa Vučković

U okviru posete, planirani su i sastanci sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, evropskim komesarom za pravosuđe Didijeom Rejnerdsom.

Brnabić će se sastati i sa najvišim predstavnicima EU, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, saopštila je Vlada Srbije.

Ranije je najavljeno da će na šestom sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija biti razmotreni proces pristupanja i odnosi Unije i Srbije i razmenjena mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Brnabić je prošle nedelje najavila da će sa predstavnicima EU u Briselu razgovarati i o odluci Prištine da zabrani održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije na teritoriji Kosova. Brnabić je rekla da će predstavnicima EU ukazati na „velike političke posledice“ te odluke Prištine.

Komentari

Vaš komentar