Brnabić: „Srce mi plače“ što Srbija prošlih decenija nije koristila tople vode

Vesti 25. jul 202116:06 > 21:00 106 komentara
FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Vranjoj Banji da joj „srce plače“ kada vidi koliko je proteklih decenija mineralnih i toplih voda „odlazilo“, jer ih Srbija nije koristila ili je upotrebljavala samo mali deo.

„Koristila je u doba kralja Petra, a onda decenijama nije i razbacivala se kao da smo najbogatija zemlja. I najbogatiji ne bi to tako neodgovorno radili, ali promenilo se to vreme“, reka je Ana Brnabić.

Povezane vesti

Ona je izjavila da će za dve godine u Vranjskoj Banji biti otvoren hotel „i da ćemo se staviti na mapu evropskih destinacija za banjski turizam“.

„Neki naši preci će gledati i reći „svaka čast, to je Srbija koju smo želeli i gradili, konačno se Srbija budi i vaskrsla je“, navela je Ana Brnabić, uz konstataciju da ne razume kako neko može da napadne projekat u Vranjskoj Banji.

„Sve je propadalo i dovedete investitora koji gradi sve ovo i onda vam neko kaže ‘kad dođemo na vlast, mi ćemo sve da srušimo’. To je nenormalno“, izjavila je Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, taj projekat će promeniti ceo okrug i Srbija će dobiti nešto što nije nikada imala.

Brnabić je, kako je objavljeno na sajtu vlade, navela da je prisustvovala potpisivanju ugovora između „Milenijum tima“ i međunarodnog američkog brenda „Meriot“, pod kojim će biti ovi hoteli i da je od tada želela da dođe i vidi kako napreduju radovi.

Prema njenim rečima, hotelski kompleks, vredan oko 90 miliona evra, bi trebalo da bude gotov 2023. godine.

Grejanje na termalnu vodu

Na sistem grejanja na termalnu vodu, koji će zameniti individualna ložišta na drva i ugalj, biće priključeno 60 domaćinstava u Vranjskoj banji, najavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Vujović je prilikom obilaska Vranja i Vranjske banje najavila da će ministarstvo sufinansirati taj projekat i da će to doprineti „smanjenju emisije ugljen-dioksida i drugih štetnih materija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare