Brnabić saopštila odakle dolaze dojave o bombama i zašto ih upućuju Srbiji

Vesti 17. maj 202209:40 > 11:00 287 komentara
N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila da su dojave o bombama u Srbiji pritisci iz inostranstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

Povezane vesti

„Jedina smo zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pritisci su neverovatni iz dana u dan, i ove dojave o bombama su pritisci iz inostranstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji“, rekla je ona.

Rekla je da su dojave o bombama pažljivo planirane i da „sigurno“ dolaze iz inostranstva, što pokazuje činjenica da je dojava stigla i u beogradski tropikarijum, za koji većina građana ne zna i da postoji.

„Neko je gledao šta bi sve mogle da budu turističke atrakcije. Kod nas je tropikarijum mali i većina i ne zna za njega, to vam pokazuje da je neko planirao i da to dolazi iz inostanstva, jer da su to smislili neki iz Srbije, nikada ne bi poslali dojavu u tropikarijum“, objasnila je Brnabić.

Takođe je rekla da je neuvođenje sankcija Rusiji „izuzetno skupo“, jer je i investitorima glavno pitanje postalo zašto Srbija još uvek nije uvela sankicje Rusiji, a kako je istakla dodatno usporava dalji rast zemlje.

„Srbija jedina poštuje principe međunarodnog prava“

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija jedina poštuje principe međunarodnog prava, u čemu je usamljena u svetu i jedina je zemlja za koju se ti principi ne menjaju od situacije do situacije, zbog čega se nalazi u teškoj, a nekad i mučnoj situaciji.

Brnabić je za TV Pink rekla i da se i sa Istoka i sa Zapada može videti licemerje u tumačenju međunarodnog prava, a Srbiji se spočitava kako nešto ne poštuje.

Pročitajte još

Prema njenoj oceni, vrhunac licemerja je zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

„Da se ne obazirem na kršenje Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, a zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope dolazi pošto su vlasti u Prištini ukinule sva ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i pravo na glas 3. aprila, a pre toga su zabranili održavanje referenduma“, rekla je Brnabić.

Prijavljuju se u instituciji čiji je vrhunski cilj zaštita ljudskih prava, predočila je Brnabić, a sada će ih u tu organizaciju primiti ambasadori zemalja Kvinte, koji su definisali da Kosovo krši sve principe ljudskih prava i demokratije time što nije omogućeno glasanje i 16. januara i 3. aprila.

„Ničemu nije služilo to oštro saopštenje u medijima. Hajde sad da vidimo kako će i da li će podržati članstvo Kosova članice Kvinte, koje su članice SE“, istakla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare