Brnabić: Srbija izuzetno ceni Meksiko, radujemo se posetama na najvišem nivou

Vesti 21. jun 202112:305 komentara
Ana Brnabić, Karlos Feliks, ambasador Meksika
Izvor: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa novoimenovanim ambasadorom Meksika u Srbiji Karlosom Feliksom o nastavku i jačanju ekonomske saradnje, posebno u oblastima farmaceutske i IT industrije, telekomunikacija, građevinarstva, kao i na polju razvoja turizma i trgovine, saopšteno je iz Vlade.

Premijerka Brnabić poželela je dobrodošlicu ambasadoru i iskazala zadovoljstvo povodom 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Meksika i ujedno mu čestitala na tri važne godišnjice koje ta zemlja obeležava tokom 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade je takođe zahvalila na principijelnom stavu Meksika, nestalne članice SB UN-a u periodu 2021-2022. godine, na doslednoj podršci nepovredivosti suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije.

Kako dalje stoji u saopštenju, Brnabić je poručila da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno ceni i da se, kao predsednica Vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateranim odnosima nakon pandemije koronavirusa.

Ambasador Feliks podsetio je da je Meksiko uvek imao dobre odnose sa Srbijom, koji datiraju još iz vremena bivše Jugoslavije. On je naglasio da je neophodno proširiti međudržavnu saradnju u oblastima ekonomije i trgovine, a posebno turizma, s obzirom na to da potencijali postoje sa obe strane.

Komentari

Vaš komentar