Brnabić sa Bilčikom i Nemecom: Srbija ostaje na evropskom putu

Vesti 30. sep 202218:185 komentara
Izvor: Tanjug/ Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u razgovoru sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) da će Srbija ostati opredeljena evropskom putu i vrednostima u skladu sa nacionalnim i interesima države i građana.

„Srbija čvrsto stoji na evropskom putu. Strateško opredeljenje vlade koja će biti formirana je snažan nastavak reformi u oblasti vladavine prava“, rekla je Brnabić, u razgovoru sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji (EU) Matjažom Nemecom.

Ona je navela da je Srbija kredibilan partner koji ispunjava reformske korake na svom evropskom putu, ali da izostaje „adekvatna valorizacija učinjenog“ i da je nema pozitivnih signala Evropske unije za proces proširenja za Srbiju, i za Zapadni Balkan.

„Umesto toga, iz Brisela uglavnom čujemo kritike i stalno nove zahteve“, rekla je Brnabić, a saopšteno je iz Vlade.

Predstavnici EP istakli su da „bez obzira na trenutne teške okolnosti sa kojima se suočava EU postoji jasno opredeljenje da Srbija bude deo Unije i da je neophodan zajednički rad na mnogim poljima, kako bi ovaj proces bio ubrzan“.

Ocenili su da su stvoreni uslovi za čvršću parlamentarnu saradnju u okviru procesa Međupartijskog dijaloga.

Komentari

Vaš komentar