Brnabić sa ambasadorom Hilom: Da dodatno unapredimo odnose Srbije i SAD

Vesti 15. apr. 202214:45
Podeli:
Izvor: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa novim ambasadorom SAD Kristoferom Hilom, poželela mu dobrodošlicu i izrazila nadu da će tokom njegovog mandata odnosi Beograda i Vašingtona biti dodatno unapređeni.

Pročitajte još

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Hil je naveo da ovo nije njegova prva poseta našoj zemlji, da mu je poznat čitav region i da je jasno da Srbija napreduje u dobrom smeru.

Brnabić je istakla da su SAD izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme zapošljavaju veliki broj naših građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora.

Predsednica Vlade i ambasador Hil složili su se da će u narednom periodu zajedno raditi na očuvanju mira i jačanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, imajući u vidu da je to, prema njihovim rečima, uslov svih uslova za napredak i Srbije i celog regiona Zapadnog Balkana.

Kada je reč o trenutnoj situaciji između Beograda i Prištine, Brnabić i Hil su se saglasili da je dijalog jedini i najbolji put do normalizacije odnosa dve strane.

Premijerka je istakla da je "Srbija posvećena dijalogu i okrenuta budućnosti".

Komentari

Vaš komentar