Brnabić: Rekla sam Kriznom štabu da ne verujem u mere, vakcina je jedini izlaz

Vesti 02. okt 202113:08 > 13:50 283 komentara
FoNet/Vlada Srbije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je epidemiološka situacija "katastrofalna" i da je jedini izlaz vakcinacija, navodeći da će se Krizni štab za borbu protiv korone sastati iduće sedmice.

„Da uvedemo sada restriktivne mere smirilo bi se i imali bi ponovo katastrofalnu situaciju. Jedini način je vakcinacija i podrška čitavog našeg društva procesu vakcinacije. Država je svoj posao uradila na najbolji način“, rekla je Brnabić, posle svečanosti povodom konkurska za izgradnju novih objekata umetničkih fakulteta u Beogradu.

Ona je rekla da ne veruje u (restriktivne) mere i intervencionizam države da se vakcinacija spovede.

Izvor: Tanjug

„Ne verujem u mere, rekla sam to medicinskom delu Kriznog i ne slažemo se. Moja je odgovornost. Ja ne verujem u iste mere kao što su bile pre vakcine. Zašto onda imamo vakcine, zašto mi moramo da radimo nešto mimo sveta. Pokazale su nam neke druge države – kad vakcinišu 80 odsto populacije kako izgleda epidemiloška slika i da se vraćaju normalnom životu“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da i dalje važe mere kao što je nošenje maski i fizička distanca i pozvala građane da se ponašaju odgovorno.

„Nemamo jednog inspektora po jednom stanovniku i to ne može da se iskontroliše ako svi, svaki pojedinac nije odgovoran. I nismo društvo maloumnih, ja odbijam da verujem da jesmo, a svi koji mi kažu da svaki dan treba da uvodimo restriktivne mere i da intervencionizam države treba da ide dotle da, valjda, idemo po kućama i kažemo ljudima nemojte da gurate prste u šteker da vas ne bi udarila struja, ja u to društvo i državu ne verujem“, rekla je Brnabić.

Kako je navela, „svi moramo da stanemo na loptu i pričamo šta je društvena odgovornost, šta je građanska solidarnost“.

„A mi šta radimo – ne verujemo u vakcine nego ćemo da se zatvaramo. Ne. Ja verujem u vakcine, mislim da je to jedini izlaz i mislim da svi treba da se vakcinišemo“, rekla je Brnabić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare