Brnabić: Potpisujemo ugovor za dodatne količine vakcina, imamo za revakcinaciju

Vesti 31. jan 202112:20 > 14:1635 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Premijerka Ana Brnabić precizirala je u izjavi za Tanjug da će početkom naredne nedelje biti potpisan ugovor o nabavci dodatnih količina vakcina protiv koronavirusa, prenosi RTS. Srbija, inače, već ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona vakcina.

„Sa novim, dodatnim količinama, za koje ćemo ugovor potpisati u ponedeljak ili utorak, to će ukupno biti 11 miliona vakcina“, rekla je premijerka.

Brnabić kaže da je da je u Srbiji do sada protiv koronavirusa vakcinisano 438.000 ljudi

Brnabić je istakla da će biti dovoljno doza za revakcinaciju, jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina odmah jedna polovina odvaja „sa strane“, da bi bilo dovoljno doza za revakcinaciju.

Ona je navela da je Srbija po stopi vakcinacije apsolutno prva u regionu i druga u Evropi, ali da se može reći da je realno prva u Evropi, jer je već obezbedila revakcinu za sve vakcinisane.

Povezane vesti:

„Srbija je druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, ali je Britanija zbog ogromnih problema sa virusom i velikog broja zaraženih, odlučila da revakciniše ljude posle 12, a ne posle tri nedelje, odnosno, praktično daju samo jednu dozu, što kod nas nije slučaj“, rekla je Brnabić za TV „Pink“.

Brnabić je podsetila da Srbija već ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona doza vakcina protiv koronavirusa.

„U ponedeljak ili utorak potpisaćemo dodatni ugovor za 11 miliona vakcina“, najavila je premijerka Srbije i dodala da sutra stiže određena količina „Fajzerove“ vakcine.

Izvor: Tv Pink

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar