Brnabić: Početkom 2022. očekujem novo povećanje plata zdravstvenim radnicima

Vesti 05. sep 202114:09 9 komentara
Shutterstock

Poverenica beogradskog odbora SNS i premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je višečlanu porodicu Ćuk iz Resnika u opštini Rakovica i najavila da se početkom naredne godine može očekivati novo povećanje plata zdravstvenim radnicima.

„Nastavićemo dalje sa investicijama, sa ulaganjem u infrastrukturu, nastavićemo sa izgradnjom i obnovom vrtića, škola, puteva, parkova, ali i sa svim drugim projektima koji će unaprediti kvalitet života“, rekla je Brnabić i dodala da će u narednom periodu češće posećivati građane i lično razgovarati sa njima.

U saopštenju beogradskog odbora SNS se navodi da porodica Ćuk ima dva zdravstvena radnika, pa je tema razgovora sa Brnabić bilo i povećanje plata u tom sektoru.

„U proteklih deset godina, za čak 89 odsto su povećane plate medicinskih sestara i tehničara, dok su primanja doktorima specijalistima i onima na specijalizaciji povećane za 77 odsto“, predočila je Brnabić.

Zahvaljujući predanom radu i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, javne finansije su stabilne i država može da povećava primanja svojim građanima, zaključila je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare