Brnabić odgovorila Krivokapiću: Kako Vas nije sramota da bestidno lažete?

Vesti 16. apr 202209:59 > 13:04 82 komentara
brnabić krivokapić
Tanjug/Jadranka Ilić/Kenzo Tribouillard/AFP

Premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić odbacila je kao neistinite tvrdnje odlazećeg predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da je Beograd pokušavao da uceni Podgoricu obećanjem da će joj obezbediti osnovne životne namirnice ako bude deo Otvorenog Balkana.

„Pitam, @profКrivokapic (profesore Krivokapiću), kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada Vas je to @avucic (Aleksandar Vučić) pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li Vas je bar malo sramota“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Krivokapić je prethodno za RTCG izjavio je da je zvanična Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obećanjem da će joj obezbediti osnovne životne namirnice ako bude deo Otvorenog Balkana, a kako je dodao, on ne veruje u tu regionalnu inicijativu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moć je čudo, kad se osećate moćnim onda mislite da možete i drugima da postavljate uslove“, kazao je Krivokapić, odgovarajući na pitanje da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutnu krizu koristio u političke svrhe.

Krivokapić je kazao da niko nije računao da se lanci snabdevanja moraju preispitati u kriznim situacijama.

„Mi smo znajući za odluku Srbije o zabrani izvoza pokrenuli jednu inicijativu koja je izazvala paniku u toj zemlji zbog toga što se centar težišta zbivanja sa Srbije premešta na Bugarsku. Znate da je prvo pravilo marketinga da ako izgubite tržište, da se na to tržište teško vraćate“, poručio je Krivokapić.

Dodao je da je jedina razlika u ponudi Srbije i Bugarske cena transporta koja je u slučaju uvoza iz Bugarske veća.

„Trudimo se da napravimo optimizaciju koja će minimizirati te troškove i oni će ako sve bude kako treba biti manji nego kada nabavljamo robu iz Srbije“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da je tokom posete Bugarskoj dogovoreno da će Crna Gora imati dve avio linije sa tom zemljom, jednu iz Sofije a drugu iz Varne.

Krivokapić je rekao i da su pojedini politički subjekti krivi što crnogorska vlada nije potpisala Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPC, a ne on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare