Brnabić: Očekujem otvaranje bar jednog klastera, nadam se otvaranju dva

Vesti 17. nov 202109:53 > 10:56 74 komentara
Tanjug via AP Photo/Darko Vojinovic

Očekujem otvaranje barem jednog klastera u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), a nadam se otvaranju i dva, jer imamo najpozitivniji izveštaj Evropske komisije u proteklih nekoliko godina, posebno u oblasti vladavine prava, izjavila je premijerka Ana Brnabić za TV Pink.

Po prvi put smo slali mesečne izveštaje o vladavini prava Evropskoj komisiji i zemljama članicama, mnogo smo radili na tome i imali smo konkretne rezultate, ocenila je Brnabić.

Ona zato očekuje da sredinom decembra bude međuvladina konferencija i da tokom slovenačkog predsedavanja „otvorimo te klastere“.

Od sastanka Vučića sa Putinom zavisi energetska stabilnost i privreda

Ona je ocenila da je predstojeći sastanak predsednika Srbije sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „najvažniji sastanak koji imamo u narednih nekoliko meseci“.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da od tog sastanka „zavisi ne samo kontinuirana energetska stabilnosti i bezbednost nego i privreda“.

„Ako predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih to znači da naša konkurentnost raste“, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare