Brnabić: O validnosti antigenskih testova privatnih laboratorija tokom vikenda

Vesti 22. okt. 202120:3038 komentara
Podeli:
Ana Brnabić
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić kaže da će se tokom vikenda razjasniti koji su antigenski testovi iz privatnih laboratorija validni, kao i da je Vlada na sednici u četvrtak odlučila da kovid sertifikati budu uredni i ako građani imaju dovoljnu količinu antitela, što će takođe morati da bude dokazano testiranjem.

„Tokom vikenda ćemo razgovarati još oko nekoliko otvorenih pitanja, a jedno od njih su i antigenski testovi kod privatnih laboratorija, zato što pojedine privatne laboratorije koriste i neke antigenske testove koji nisu u skladu sa standardima Evropske unije.

Tako da moramo da ograničimo da svi kovid sertifikati koji budu izdati, budu u skladu sa EU sertifikatima“, rekla je premijerka koja je danas boravila u poseti Severnobačkom okrugu, a prenosi Tanjug.

Izvor: Tanjug

Inače, na društvenim mrežama već su se pojavile reklame određenih klubova koji svojim posetiocima nude antigensko testiranje za 600 dinara.

Povezane vesti

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa odlučeno je da u Srbiji budu uvedene kovid propusnice u ugostitejskim objektima u zatvorenom prostoru isključivo posle 22 sata.

Premijerka je i objasnila šta sve spada u kovid propusnice i da to nisu samo vakcine.

Kovid propusnice:

  1. Validna kovid propusnica sa kojom ćete moći da boravite u ugostiteljskom objektu nakon 22 sata je potvrda o primanju druge, odnosno treće doze vakcine. Za drugu – ona ne sme da bude starija od sedam meseci od primanja.  Tako da ako niste primili treću dozu sedam meseci posle druge, neće vam biti validan kovid sertifikat.
  2. Negativan PCR test ne stariji od 72 sata –  ako ne želite da se vakcinišite a ako želite da boravite u ugostiteljskom objektu nakon 22 sata.
  3. I negativan antigenski test može služiti kao propusnica ali on je validan samo 48 sati.
  4. Takođe će biti moguće da kovid propusnica bude i potvrda da ste preleželi kovid u prethodnih sedam meseci.
Komentari

Vaš komentar