Brnabić: Ludačka politika Prištine – zauzdajte Kurtija, situacija dramatična

Vesti 13. okt 202112:05 > 13:44 107 komentara
Ana Brnabić
Tanjug / Jadranka Ilić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je pozvala međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reaguju i zauzdaju premijera Kosova Aljbina Kurtija.

„Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa“, poručila je Brnabić u saopštenju.

Podsetimo, jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice su se čule sirene za opasnost tokom akcije kosovske policije koja je saopštila da je reč o „sprečavanju krijumčarenja robe“. U jednom trenutku policija je upotrebila suzavac da rastera okupljene, a čule su se i šok bombe.

Mihajlović: Nedopustivo da kosovska policija demonstrira silu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je nedopustivo da kosovska policija demonstrira silu prema građanima severne Kosovske Mitrovice i da pretnje po bezbednost i opstanak Srba na Kosovu neće dovesti do kompromisa koji je neophodan. Mihajlović je upitala zašto međunarodna zajednica ostaje nema prema nasilju nad Srpkinjama i Srbima i toleriše pokušaje kosovskog premijera Aljbina Kurtija da region vrati u prošlost.

„Nove, planske provokacije, demonstracija policijske represije i nasilje koje sprovode predstavnici privremenih institucija u Prištini, u suprotnosti su svemu čemu teže region i Evropa u 21. veku, a to su razvoj, tolerancija i saradnja“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare