Brnabić ne čudi da neko radi za državu i mafiju, Cvijić kaže – krivci se biraju

Vesti 19. feb. 202119:42 > 19:4615 komentara
Podeli:

Da neko istovremeno radi i za državu i za mafiju, ne čudi predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić. A kakva su čuda potrebna da bezbednosne strukture krenu u obračun sa organizovanim kriminalom i ko bi nekim čudom mogao da završi na spisku uhapšenih.

Godinama… Ljudi su ubijani, nestajali, narko biznis je cvetao, vrh države poručivao je da se sa mafijom ratuje bezkompromisno i svakodnevno. Građane su uveravali da su bezbedni i da je stopa kriminaliteta nikada niža. Međutim, za koga su tačno radili oni koji je trebalo da štite građane? Šta je otkrila istraga u vezi sa klanom Veljka Belivuka? Za predsednicu Vlade Anu Brnabić ništa što bi je iznenadilo.

„Ne znam šta vas tačno čudi da neko ko je radio za državu, radio i za mafiju“, izjavila je nedavno.

POVEZANE VESTI

Šta su radile policija i bezbednosno informativna agencija? Po svemu sudeći ništa ozbiljno, dok tako nije odlučila politika. Iako je Belivuk sa ubistvima počeo da se povezuje još početkom 2017. godine, predsednik Vučić kaže da je borba počela zapravo tek u septembru ili oktobru prošle godine, kada je, kako kaže, bio na kolegijumu u BIA i održao sastanak i sa policajcima.

„Kada sam rekao počistite sve, pohapsite sve koji na neki način misle da imaju pravo da nekog ubijaju, onda su oni rekli ‘predsedniče, je li vi znate’… Rekao sam ‘sve pohapsite, ne zanima me ko je šta je’ i onda su mi svi aplaudirali, i latili su se posla i počeli da rade“, izjavio je Vučić.

Rade, ali tako što se hapse pripadnici klana i pojedini policajci. Hoće li biti uhapšeni i njihovi zaštitnici iz države? Novinar Vuk Cvijić u poslednjem broju NIN-a navodi da se godinama u vezu sa Belivukom dovodi državni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić.

„Njega su optuživali iz rukovodstva Partizana i sami navijači, spominje se i Nenad Vučković, visoki funkcioner, videli smo ga na tribinama, spominje se Dijana Hrkalović, spominju se i kumovi Nebojše Stefanovića, ne verujem da će biti hapšenja, predsednik već arbitrira ko jeste ko nije kriv, do sada nikada nije bio kriv neko iz njegovog bliskog okruženja kao što je Novak Nedić“, objašnjava Cvijić.

Da su osobe iz vrha države, ali i vladajuće Srpske napredne stranke bile povezane sa Belivukovim klanom i da je za to znao još od 2017. godine, navodi i narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović. Međutim, ne otkriva imena, ni u otvorenom pismu koje je uputio predsedniku Vučiću.

Novinar: Vi praktično crtate fotorobot Nebojše Stefanovića, bivšeg ministra policije. To je isti onaj političar, odnosno to su isti oni političari, koji su ciljano dostavljali opozicionim medijima spinovane informacije putem kojih su kriminalizovali vas, vašeg sina i brata. Zanima me koje informacije Vi imate?

Đukanović: Pa ja imam, ali ne moram sve da kažem ovako javno.

Iako premijerku ne iznenađuje saradnja mafije i države, tajanstveno najavljuje nova hapšenja.

„Istrage se nastavljaju i možete očekivati iznenađenja u budućnosti“, kazala je Brnabić

Komentari

Vaš komentar