Brnabić: Navodi Borela o genocidu kao konstatacija, nisu upućeni direktno Srbiji

Vesti 25. jan. 202221:2512 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Briselu da su tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima svi čestitali na rezultatima referenduma o ustavnim promenama i istakli njihov značaj za reforme u oblasti vladavine prava.

Upitana o navodima visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela o poricanju genocida, Brnabić je rekla da to nije čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji.

POVEZANE VESTI

„Nismo na sastancima direktno razgovarali o tome, ja to nisam čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju i deo evropskih vrednosti, kao nešto što je važno za čitav Zapadni Balkan, a ne kao nešto što je upućeno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome“, kazala je Brnabić.

Govoreći o sastanku sa novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom i o njenom stavu o proširenju EU, rekla je da je on u saglasnosti sa stavom Evropske komisije da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabić je rekla da odnos prema Srbiji pokazuje i to što je prvi zvanični sastanak Mecole u Briselu otkako je postala predsednica Evropskog parlamenta bio sa našom delegacijom.

Komentari

Vaš komentar