Brnabić: Nakon što se Vučić vakcinisao, opet krenulo neverovatno interesovanje

Vesti 10. apr 202121:09 > 22:01 98 komentara
FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U Srbiji je pređena brojka od 30 odsto punoletnih osoba koje su vakcinisane i prvi je dan posle dugo vremena da ima više otpusta nego prijema u kovid bolnicama, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je istakla da je za nju danas važan dan, jer je pređen nivo od 30 odsto vakcinisanih (makar prvom dozom), koji su stariji od 18 godina i što posle dugo vremena ima više otpuštenih iz bolnica nego prijema.

„Zahvaljujući vakcinaciji i merama, vidi se stabilizacija“, rekla je Brnabić za RTS.

Ona je ocenila da je, nakon što se predsednik Aleksandar Vučić vakcinisao, opet krenulo neverovatno interesovanje za vakcine u Srbiji, navodeći da je za samo jedan dan posle Vučićeve vakcinacije, vakcinisano više od 80.000 građana.

Izvor: RTS

Govoreći o vakcinaciji građana iz regiona, Brnabića je navela da ta akcija nije potpuno prekinuta i da je juče upućeno 10.000 doza „AstraZeneka“ vakcine kao pomoć Kantonu Sarajevo.

„Ali sada nam je potpuni fokus na našim građanima“, rekla je Brnabić i dodala da oni dolaze i iz dijaspore i regiona.

Brnabić je navela da će u ponedeljak biti otvoreni tržni centri i da se nada da će od 19. aprila deca ponovo ići u škole. Ona je istakla da se nada da će tokom nedelje biti donesena odluka o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare