Brnabić: Marinika Tepić laže, pitam se ima li tome kraja

Vesti 27. maj. 202118:23 > 18:26155 komentara
Podeli:
Izvor: Aleksandar Barda/Fonet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić optužila je danas potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da laže i pozvala nadležne institucije da je ispitaju zbog njenih navoda na društvenoj mreži Tviter.

„Ja se često pitam da li ovo što radi Tepić ima kraja i moj odgovor je da verovatno nema dok na to ne reaguju nadležne institucije, a ja kao predstavnica izvršne vlasti ne mogu da utičem na nadležne institucije“, rekla je Brnabić u Skupštini.

Povezane vesti:

Ona je ocenila da to što Tepić radi ima implikacije na život građana Srbije, a verovatno i na njihovo zdravlje i bezbednost.

„Pričamo o osobi koja je javno, na medijima, pričala da je koronavirus veštački napravljen, da vakcine nisu dovoljno ispitane i bezbedne i da vakcinacija mora da bude odluka na referendumu“, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da je svojim objavama Tepić pozivala na kršenje mera i optuživala Vladu Srbije da je uzela novac da naseljava migrante, ali da je niko nije pozvao na odgovornost.

Dodala je da je Tepić optužila Vojsku Srbije da gaji marihuanu i da ni za to nije pozvana na odgovornost, kao i da je svom prijatelju „poznatom narkomanu“ naredila da iseli novinara iz Pančeva, a da ima obraza da govori o slobodi medija.

Brnabić je dodala da je Tepić tvrdila da je Srbija vakcine uvozila preko privatne firme, iako su sve vakcine dolazile preko instituta „Torlak“, i da je ni za to niko nije pozvao na odgovornost i rekla da se i ona pita dokle to ide – „verovatno dok neko nekoga ne ubije, fizički ukloni, zbog toga što ta osoba laže, valjda će onda neko reagovati“.

„Zašto onda ne bi lagala dalje, zašto onda te laži ne bi postajale sve monstruoznije i monstruoznije. Ja na to ne mogu da utičem, ali me frustrira svaki dan“, rekla je Brnabić.

Ona je pozvala nadležne institucije sudske vlasti da nekad neko pita Mariniku Tepić da li je istina ono što je pisala na tviteru.

Poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević danas je tokom postavljanja poslaničkog pitanja vređao Mariniku Tepić, komentarišući njen današnji tvit o tome kada će se tužilaštvo oglasiti o optužbama protiv Dragana Markovića Palme.

„Dok čekamo privođenje Palme zbog podvođenja devojčica i žena, zašto novinari ne pitaju tužilaštvo šta radi, Dačića o blindama za dovoženje devojaka ili Vučića o druženjima u Bokeljki, umesto što prenose pomahnitalog Palmu. Tako se ‘zatrpava’ ovo zlo“, napisala je Tepić ranije danas na tviteru.

Starčević je pitao da li postoje elementi krivičnog dela u „lažljivoj izjavi“ Tepić ispred tužilaštva u Kraljevu, kao i u njenoj objavi.

On je Tepić nazvao „bolesnom Đilasovom opajdarom“ koja samo zna da „širi laži po selu“ i pitao dokle idu „bezobrazluk i bestijalnost ove žene“, te istakao da jedva čekaju da se oglasi tužilaštvo i stavi tačku na sve.

Starčević je pitao i zbog čega je dekriminalizovana kleveta, a Brnabić je rekla da je svim građanima u Srbiji jasno da pravosuđe u ovom trenutku ima više nego dovoljno mehanizama da pokrene neke dokaze za ispitivanje informacija i da se vidi da li su to laži ili nisu i da ako jesu osoba koja ih je iznela za to treba da odgovara.

Ona je rekla da razume i zašto se „neki mali čovek“ u pravosuđu boji da ustane protiv „najmoćnijih tajkuna u Evropi“ i da je za to potrebna veoma hrabra osoba sa ozbiljnim integritetom, a očekuje da ima takvih ljudi i da će oni ustati i reći da li to tako sme ili ne sme.

Brnabić je kazala da Uprava za sprečavanje pranja novca ispituje sve račune i kompanije Đilasa i da će to biti završeno kako treba.

„Ja sam prva da odgovaram ako ja lažem i ako smo za vreme vanrednog stanja naseljavali migrante. Evo prva ću da idem u zatvor ako smo naseljavali migrante, ali ako nismo onda neka odgovara onaj koji nas je optuživao za to dok je naš zdravstveni sistem klecao u vreme korone“, poručila je Brnabić.

Komentari

Vaš komentar