Brnabić: Kurtijeve reči nisu iznenađenje, dijalog s Beogradom nije mu prioritet

Vesti 16. feb. 202118:4212 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nisu iznenađenje reči predsednika Pokreta Samoopredeljenje i kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija da mu dijalog sa Beogradom nije prioritet.

Brnabićeva je na konferenciji za novinare ocenila da je ta izjava za žaljenje i da pokazuje neozbiljnost.

Ona je navela da je dijalog jedini način da se dođe do dogovora.

Komentarišući Kurtijevu izjavu da treba više uključiti Sjedinjene Američke Države ona je rekla da su u Prištini bili protiv Vašingtonskog sporazuma.

„To govori o posvećenosti jednom procesu ili ozbiljnosti u tom procesu – da danas govorite jedno, a sutra drugo. To nije naš problem. Mi smo za dijalog i ne dajemo suprostavljene izjave svakih nekoliko dana“, izjavila je premijerka.

„Mafija imala nekog u državnim strukturama“

Odgovarajući na pitanja novinara da li je tačno da se čekao politički nalog da se počne sa hapšenjima kriminalnog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, izjavila je da to nije istina.

„Kada je predsednik Aleksandar Vučić jasno rekao da imamo takve sumnje i da to ne sme da se toleriše – krenule su istrage o tome“, izjavila je premijerka.

Navela je da je mafija imala nekog u državnim strukturama i da je neko ko je radio za državu radio i za mafiju.

„Imamo rat protiv mafije. Mafija je imala nekog u državnim strukturama. I u Ministarstvu unutrašnjih poslova i možda u nekim drugim bezbednosnim strukturama. Sad istražujemo sve to“, rekla je premijerka.

Dodala je da će se istražiti svi ljudi, bez obzira da li su u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da li su u nekoj obaveštajnoj agenciji ili u bezbednosnoj strukturi, u nekoj stranci i bez obzira koliko su visoko u hijerarhiji.

Komentari

Vaš komentar