Brnabić: Jedina sam osoba diskriminisana od obe zajednice, ja se nisam udala

Vesti 13. sep 202217:1691 komentara
Izvor: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na konferenciji o ljudskim pravima u okviru manifestacije "Evroprajd 2022" da je "dobro da se razgovara" i da je "verovatno jedina osoba koja je diskriminisana od obe zajednice". Više desetina LGBT aktivista zvižducima je dočekalo premijerku Brnabić u beogradskom Domu omladine na tu konferenciju.

„Mislim da je dobro da razgovaramo i ne mislim da je ovo dijalog i verovatno sam jedina osoba koja je diskriminisana od obe zajednice i prva političarka u ovoj zemlji i regionu koja se nije uplašila i nije me bilo sramota da budem LGBT. Ovo je  moja borba“, kazala je.

Aktivisti su u sali u kojoj se održava konferencija, uzvikivali „Hoćemo Prajd“, „Prajd je protest“, „Hoćemo naša ljudska prava“ i zviždali joj.

POVEZANE VESTI

„Dajem sve od sebe, ja sam povećala vidljivost zajednice i ako se bar jedna osoba oseća bolje. Ja pomeram granice za bar jedan metar, učinite i vi isto i svima će biti isto, prestanite da kritikujete. Ja sam sebi dala nijedno drugo pravo od onog što i vi imate i to nije mnogo prava, slažem se. Ja se nisam udala“, kazala je Brnabić.

Na povike „Šetamo u subotu“, ona je rekla: „Ne može vas niko sprečiti jer je to osnovno ljudsko pravo“.

„Ne bismo bili ovde danas da ja nisam potpisala pismo podrške. Vi ne biste imali Prajd kao što imate od 2014. od vremena kada je stranka kojoj ja pripadam obezbedila to u Beogradu i Srbiji. Mi ovde pomeramo granice jer ovo je prvi Evroprajd u Jugoistočnoj Evropi“, dodala je.

Aktivisti su joj dobacili „Ali tvoja policija ga je zabranila“.

„Moram da kažem iskreno – ja jesam zadovoljna jer je Beograd izabran da razgovaramo o ovim problemima“, navela je Brnabić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je rešenja da ne dozvoli šetnju učesnika „Evroprajd 2022“ kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji „antiglobalista“ u Beogradu u subotu 17. septembra 2022. godine, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari

Vaš komentar