Brnabić: Ne mogu da komentarišem otvorene laži psihopate i koljača

Vesti 24. jul 202111:46 > 12:42 59 komentara
Ana Brnabić, Bosilegrad
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da neće da komentariše optužbe Veljka Belivuka da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od njega tražio usluge, i navela da su to reči "psihopate i koljača".

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Belivuk je na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica, ali je naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je u četvrtak portal KRIK.

Prema rečima premijerke, Belivukove izjave su politički usmerene i bitno je shvatiti ko od njih ima koristi.

Izvor: Tanjug

„Suština je u tome kako i u koju svrhu drugi upotrebljavaju reči psihopate i koljača i da li koriste reči psihopata da bi promovisali svoju politiku i pokušali Aleksandra Vučića da skinu sa vlasti svim metodama, pa čak i time da im u tome partner bude neko kao što je Belivuk“, rekla je Brnabić, koja je u poseti Pčinjskom okrugu.

„Bosilegrad lider u vakcinaciji mladih od 18 do 30 godina“

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je opština Bosilegrad, sa oko 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva protiv kovida-19, zadala domaći zadatak i mnogo bogatijim i većim lokalnim samoupravama.

Ona je tokom svoje posete Pčinjskom okrugu navela da je Bosilegrad u prvih deset lokalnih samouprava po ukupnom broju vakcinisanih, kao i da je „lider u vakcinaciji“ mladih od 18 do 30 godina.

„U Bosilegradu je preko 26 odsto (mladih) vakinisano, prosek u toj kategoriji u ostatku Srbije je i dalje, nažalost, 17 odsto. Što je veći procenat vakcinisanih, to su ljudi zaštićeniji, mesec dana u Bosilegradu nije bilo novozaraženih, što pokazuje kako vakcina štiti“, navela je Brnabić.

Ona je dodala da u Pčinjskom okrugu samo Vranje imalo oko 50 odsto vakcinisanih punoletnih, a da je ta stopa u Bujanovcu ispod 30 odsto.

Govoreći o razvojnim projektima koji bi trebalo da budu u predstojećem periodu sprovedeni u tom kraju, Brnabić je navela da je prioritet i dalje infrastruktura.

„Najveći projekat u Srbiji biće železnički deo Koridora 10, koji će biti i najveći infrastrukturni projekat EU u ovom delu Evrope. Samo za deonicu od Beograda do Niša ćemo dobiti 600 ili 700 miliona evra u bespovratnim sredstavima, a sada se vrši procena koliko će koštati deonica od Niša do Severne Makedonije“, kazala je Brnabić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare