Britanski ministar odbrane Ben Volas u poseti Srbiji

Vesti 15. jun. 202113:53 > 13:541 komentar
Podeli:
Izvor: Tolga Akmen / AFP

U Srbiji će tokom sedmice boraviti Ben Volas, britanski ministar odbrane, saopštila je Ambasada Velike Britanije.

„Tokom svoje prve zvanične posete Beogradu, ministar Volas će imati sastanke sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i drugim visokim predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije“, kaže se u saopštenju.

Britanski ministar će sa srpskim kolegom potpisati dokument o unapređenju vojne saradnje.

„U programu posete ministra Volasa je predviđeno polaganje venaca na Groblju Komonvelta i u Spomen kosturnici branilaca Beograda, kao i obilazak britanskog vojnog kontigenta, koji je sa više od 70 članova najbrojniji među međunarodnim timovima koji učestvuju na vojnoj vežbi “Platinasti vuk 21”. Ova međunarodna vojna vežba se tokom nedelje završava u Bazi “Jug”, u blizini Bujanovca“, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, u okviru posete ministra Volasa je predviđena i poseta memorijalnom parku “Misija Halijard” u Pranjanima, gde će otkriti spomen tablu posvećenu britanskim avijatičarima i pripadnicima Uprave za specijalne operacije britanskih oružanih snaga, koji su se tokom Drugog svetskog rata borili na području Srbije i koji su spašeni i evakuisani sa ovog prostora u maju 1944. godine.

Komentari

Vaš komentar