Britanija u KFOR-u do 2023, uz povećanje brojnog stanja svog kontingenta

Vesti 18. maj 202117:08 > 18:12 0 komentara
Ministarstvo odbrane

Zvaničnik Ministarstva odbrane Velike Britanije Dejvid Hogan-Hern je u razgovoru s ministrom odbrane Srbije Nebojšom Stefanovićem potvrdio odluku svoje vlade o nastavku učešća britanskih trupa u misiji KFOR na Kosovu do 2023. godine, uz povećanje brojnog stanja svog kontingenta.

Povezane vesti

Hogan-Hernom, direktor u Ministarstvu odbrane za evroatlantsku bezbednost i Stefanović su u Beogradu razgovarali u okviru bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, saopštilo je srpsko ministarstvo.

Istakli su značaj unapređenja vojno-ekonomske saradnje.

Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike, istakli su, predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete britanskog ministra odbrane Srbiji ove godine.

Stefanović i Hogan-Hern su razgovarali i o multinacionalnoj vežbi „Platinasti vuk“ koja će u junu biti u Srbiji, uz učešće 70 pripadnika britanskih Oružanih snaga. Britanski zvaničnik je najavio je da će „Danu visokih zvanica“ tokom te vežbe prisustvovati i britanski ministar odbrane Ben Volas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!