Brisel od Srbije očekuje da se postepeno usaglasi sa politikom EU prema Rusiji

Vesti 14. mar 202213:48 10 komentara
Shutterstock

Evropskoj komisiji nije stiglo pismo grupe evropskih poslanika koji traže da se obustave pregovori o članstvu sa Srbijom zato što vlasti u Beogradu nisu zavele sankcije Rusiji u skladu sa sankcijama koje je Evropska unija uvela Moskvi zbog invazije na Ukrajinu, ali se od zemalja kandidata za članstvo očekuje da postepeno usaglase svoju politiku s odlukama Evropske unije na polju bezbednosne i spoljne politike.

To je danas u Briselu, na pitanje novinara, izjavila portparolka u Evropskoj komisiji Ana Pisonero koja je rekla da ne može da potvrdi da je Komisija u Briselu dobila takvo pismo grupe poslanika Evropskog parlamenta.

POVEZANE VESTI:

Ana Pisonero, portparolka evropskog komesara Olivera Varheljija, je navela da je EU već prošle nedelje stavila do znanja da se „od zemalja kandidata za članstvo očekuje da se postepeno usaglase sa odlukama i stavovima EU kad je reč o spoljnoj i bezbednosnoj politici Unije“.

Varheljijeva predstavnica za medije je ukazala na to da je Unija Rusiji zbog kršenja međunarodnog prava zavela veoma oštre kaznene mere i, kako je naglasila, „očekuje se da zemlje kandidati poput Srbije postepeno usaglase s tim merama“.

„Mi pratimo ovu situaciju i nemam ništa više da kažem o tome“, zaključila je Ana Pisonero.

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare