Branko Radun, član UO RTS: Medijska situacija bolja nego posle 5. oktobra

Vesti 06. avg 202118:14 > 18:35 28 komentara

Član Upravnog odbora Radio televizije Srbije Branko Radun izjavio je da je RTS “izbalansiran i prilično neutralan” i da je u vreme prethodne vlasti bilo mnogo manje medijskog prostora za opoziciju.

Pročitajte još:

“Mislim da je situacija ipak bolja u odnosnu na ono kako je bila posle 5. oktobra”, rekao je Radun u emisiji Novi dan na televiziji N1.

Na pitanje kako je RTS izbalansiran ako javnost nije izveštavao o protestima protiv vlasti ili aktivnostima opozicije, Radun kaže da pre smene ranije vlasti tadašnja opozicija nije imala “svoje medije” niti pristup “vladajućim medijima”.

Dodao je da ni sam nije zadovoljan medijima u Srbiji, ali da se stvari ne mogu posmatrati istrgnute iz konteksta.

Upitan o međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova, Radun je rekao da nije najjasnije šta traže različite stranke opozicije.

Na pitanje o zahtevima opozicije za boljom zastupljenošću u medijima, suzbijanju pritisaka na birače i razdvajanje izbora, sagovornik N1 je rekao da veruje da će doći do kompromisa.

“Ne na pregovorima koje vode evroparlamentarci, nego na ovim koji se vode direktno između vlasti i opozicije”, rekao je Radun.

On je pojasnio da ipak misli da će “biti neka vrsta kombinacije” predloga iz dva koloseka pregovora.

Ocenio je da vlast želi da opozicija izađe na izbore, i da nedostatak opozicije u parlamentu nije dobar ni za vlast ni za opoziciju.

Upitan ko je odgovoran za to što je parlament skoro jednostranački, Radun kaže da je bojkor doprineo tome ali da odgovornost nije samo na jednoj strani.

“Nadam se da će i oni koji su učestvovali u bojkotu shvatiti da je bojkot najgora stvar za opoziciju”, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare