Brankici Stanković prete pošto je podržala glumicu Milenu Radulović

Vesti 17. jan. 202120:2711 komentara
Podeli:
Izvor: Medija centar Beograd

Urednici Insajdera Brankici Stanković od subote uveče, kad se na društvenoj mreži Tviter osvrnula na slučaj silovanja glumice Milene Radulović, neprekidno stižu poruke uvredljive i preteće sadržine. Ona za Nova.rs ističe da je sve počelo od trenutka kad je prokomentarisala da su polaznici škole, u koju je išla mlada glumica, časove započinjali molitvom “Oče naš”, te da su je zbog toga optužili da napada veru i crkvu.

„Bog će ti suditi”, “Ćuruvija”, samo su neke od pretnji koje je Stanković dobila na društvenoj mreži Tviter, samo zbog toga što je ukazala na slučaj glumice Milene Radović.

 

“Ja sam napisala tvit zbog jedne veoma strašne priče. Svako ko je pročitao tekst, imao je neki jak utisak, a moj je bio to licemerje gde je neko spreman da časove započinje molitvom i da čita ‘Oče naš’, a da posle toga siluje učenice. To je za mene strašno i imala sam potrebu da ukažem na to”, navodi Stanković za Nova.rs.

Ona dodaje da je nakon njenog tvita usledio niz komentara gde je optuživana za napade na crkvu i veru, iako, kako kaže, to nema veza sa onim što je napisala.

“Kasnije se još veće licemrje videlo kroz komentare koji su stizali na Tviteru. Svako ko je hteo da shvati, razumeo je šta sam htela da napišem. Bilo je raznih komentara, ali moram da naglasim da u svakoj priči postoji više nivoa, nivo nerazumevanja, licemerja i prema mom mišljenju najopasniji –  pretnje zbog drugačijeg mišljenja. Zbog toga dolazi do toga da su pretnje postale svakodnevne, bar kad su novinari u pitanju. Zbog tih pretnji niko više i ne shvata ozbiljno kad se neko na taj način obrati novinarima, što i jeste cilj – da se shvati da je to normalna pojava. Moj stav je uvek bio da je nedopustivo pretiti bilo kome i da nadležne institucije moraju da reaguju ko god da je u pitanju”, naglašava Stanković.

“Nije mi jasno kako su uspeli da okrenu celu priču”

Urednica Insajdera podsetila je da je Milena Radulovič sama opisala kako su izgledali časovi kod profesora Miroslava Mike Aleksića, te joj nije jasno zbog čega se okreće priča u suprotnom pravcu.

Na pitanje portala nova.rs da li će se obratiti nadležnima, ona je poručila da će njeni advokati preduzeti pravne korake i prijaviti pretnje.

Ocenjujući položaj medijskih radnika u ovdašnjem društvu i činjenicu da im se neretko upućuju pretnje i uvrede, Stanković je naglasila da i dalje sve zavisi od samih novinara, odnosno od toga da li svoj posao žele da rade odgovorno i profesionalno.

“Imate primere novinara kojima se godinama preti, a koji ne odustaju od svog posla. U takvim okolnostima jeste veoma teško raditi, ali nisam za to da se kuka, jer je ovo naš izbor. Svako ko izabere ovaj posao mora biti spreman na takve stvari i baš zbog toga je važno da postoje institucije koje će reagovati i zaštiti građane ove države, pa makar ti građani bili i novinari”, podvlači Stanković.

Na pitanje da li veruje institucijama i da li ima strah zbog pretnji koje dobija, urednica Insajdera je rekla da želi da veruje nadležnima i da se ne plaši.

“Kao građanka ove države, koja plaća porez, želim da verujem da institucije rade svoj posao. Uglavnom ne rade kako treba, jer su pod pritiskom, ali bez obzira na to, one svakodnevno imaju priliku da pokažu da mogu da rade svoj posao na pravi način. Ne plašim se pretnji i ne razmišljam o njima, ali to ne znači da smatram da su bezopasne. Pogotovo u državi u kojoj je bilo političkih ubistava i u kojoj su stradali novinari”, rekla je ona.

Komentari

Vaš komentar