Boško Obradović: Vučić da ne dogovara ništa u Briselu pre skupštinske rasprave

Vesti 17. avg 202211:05 > 11:0634 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Narodni poslanik i lider "Dveri" Boško Obradović predložio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ovoga puta u Briselu ništa ne dogovara i ne potpisuje dok ne bude održana posebna sednica Skupštine Srbije na temu Кosova.

Pročitajte još:

„Smatram da je dosadašnja politika vladajućeg režima prema КiM propala i prevaziđena. Pregovori u kojima se stalno nešto daje a ništa ne dobija – izgubili su svaki smisao. Pregovori o statusu Autonomne pokrajine Кosovo i Metohija, koja je sastavni deo Srbije i po našem Ustavu i po Rezoluciji SB UN 1244, takođe su suvišni“, ocenio je Obradović.

Ponovio je da je srpski pokret Dveri već predložio novu platformu o Кosovu u deset tačaka koja zahteva prekid pregovora u Briselu i povratak teme Кosova u SB UN, gde Srbija ima saveznike u Rusiji i Кini, a insistiraju i na obnovi Ministarstva za КiM u novoj Vladi Srbije.

„Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić greši što iznova odlazi u Brisel na pregovore sa separatističkim vlastima bez zajedničke pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ako dođe do nacionalnog konsenzusa oko ovog ključnog državnog pitanja, a za to se Srpski pokret Dveri zalaže – to će samo ojačati njegovu buduću pregovaračku poziciju i državnu politiku prema КiM“, naveo je Obradović u saopštenju.

Obradović je ocenio je da je javna rasprava na posebnoj skupštinskoj sednici o Kosovu neophodna u što kraćem roku.

Komentari

Vaš komentar