Boško Obradović: Ja sam najbolji kandidat opozicije

Vesti 13. maj 202119:06 141 komentara
Tanjug/Rade Prelić

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da smatra sebe za najboljeg opozicionog kandidata za suprotstavljanje aktuelnoj vlasti, kako je naveo, od svih trenutno aktivnih opozicionih lidera na srpskoj političkoj sceni.

Obradović je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) rekao da je on najbolji kandidat jer nije bio na vlasti, niti je imao veze sa kriminalom i korupcijom, kao i zbog toga što je „čovek iz naroda“ i „dolazi iz unutrašnjosti Srbije“.

povezane vesti

On je dodao da u prilog njegovoj tvrdnji da je najbolji kandidat opozicije ide i to što „zastupa tradicionalnu, većinsku Srbiju“ ali i zbog zalaganja za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Obradović je rekao i da se pokret Dveri zalaže za ekonomski i ekološki patriotizam kao i porodicu na prvom mestu, navodeći da to što je rekao „ukratko o programu pokreta Dveri“ – podržava više od 50 odsto Srbije.

„Znam da mene beogradski krug dvojke teško prihvata, znam da sam jedini lider opozicije koji ne živi u Beogradu, znam da nisam bio na vlasti i da nemam nikakve afere i nemam veze sa kriminalom i korupcijom. Znam da jesam dobar kandidat, ne za predsednika Srbije ali za novo lice u srpskoj politici“, rekao je Obradović.

Lider Dveri je naveo da opozicija tu njegovu tvrdnju neće da prizna već će „na sve načine usmeravati da moramo da biramo izmedju njih koji se vrte već 30 godina“ na političkoj sceni Srbije.

On je ponovio da Vučića može da pobedi samo patriota, navodeći da je za smenu vlasti Slobodana Miloševića Zoranu Đinđiću bio neophodan patriota poput Vojislava Koštunice.

Obradović je rekao da su bivši čelnici Demokratske stranke u vreme vlasti Borisa Tadića i doveli do dolaska Srpske napredne stranke na vlast.

„Građani su više glasali protiv Borisa Tadića nego za Tomislava Nikolića. Gradjani su danas u velikom procentu protiv ove vlasti ali ne žele povratak na staru vlast – ne u personalnom smislu već u vrednosnom smislu“, ocenio je lider pokreta Dveri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare