Bodrožić: Incident na utakmici pravila poznata „N.N. lica“, dva funkcionera SNS

Vesti 19. apr 202215:49 > 15:54 20 komentara
fudbal
John Hartley/ Freeimages.com

Na utakmici OFK Kikinda i Dinama iz Pančeva odigranoj 12. marta desio se incident. U zapisniku je zabeleženo da su N. N. lica pretila sudijama, psovala ih i pljuvala u službenom prostoru, i taj slučaj je pred Disciplinskom komisijom Fudbalskog saveza Vojvodine. Međutim, kako navodi Željko Bodrožić, ta lica nisu baš tako nepoznata - radi se o dva visoka funkcionera SNS.

Novinari su došli do saznanja da su u incidentu učestvovala ne baš N.N. lica, već osobe koje su dobro poznate kikindskoj, ali i široj javnosti.

Željko Bodoržić, novinar „Kikindskih“ i predsednik NUNS-a kaže da su, po svedočenju gledalaca, u tome učestvovala dva visoka funkcionera SNS – jedan je gradonačelnik Kikinde, a drugi je narodni poslanik iz ovoga grada – Nikola Lukač i Milenko Jovanov.

„Oni su bili na toj utakmici i nezadovoljni suđenjem u jednom trenutku su prekinuli susret, tako što su ušli u službeni deo i počeli da vređaju pomoćnog sudiju pa kasnije i kada je prišao glavni, i četvrtog pored aut linije. Izazvali su nemile scene koje su trajale nekoliko minuta, ali nije bilo prekida utakmice. Ono što je posle toga bilo simptomatično – iako se zna za te ljude, i delegat je prisustvovao tom događaju – u zapisniku su naveli N.N. lica. Mi možemo pretpostaviti zbog čega je to tako, jer očigledno da ta omerta i u fudbalskom svetu vlada“, kaže Bodrožić.

Upitan šta bi mogla da bude odluka FS Vojvodine, sagovornik N1 veruje da će se sve završiti na novčanoj kazni za klub, moguće da dobiju neku utakmicu da ne igraju, ali teško…

„Ali pošto ne postoje osobe koje su izazvale incident, već samo N.N.  lica, niko neće odgovarati ni pre fudbalskim, ni pred državnim organima. Bilo bi logično da neko dobije prekršajnu prijavu jer je narušavao javni red i mir, a naročito na utakmici, jer to podleže i pod Zakon o sportu. Čak je snimak te utakmice, jedini od svih ostalih, bez tona. Vidi se komešanje, ali se ne čuje ono što bi se čulo da je uključen mikrofon“, navodi Bodrožić, konstatujući da se verovatno videlo da je napravljena greška, pa se sada sve čini da se stvar stavi „ad akta“.

Očigledno da su Jovanov i Lukač, iako vole sport i bili su sportisti, zaboravili na svoju javnu funkciju – odnosno da su primer i da su izabrani od strane građana da vode politiku, a ne da bivaju huligani na gradskom stadionu, kaže Bodrožić, navodeći da su ih očigledno ponele emocije. On navodi da je OFK Kikinda na poslednjem mestu na tebeli, pred ispadanje iz lige (Srpska liga Vojvodina), a da su imali velike ambicije. Jovanov, kao najmoćniji političar ovde, se ponovo uključio se klub (nekada je igrao), a obećao je, sa predsednikom Vučićem i novi stadion od 12.000 mesta, mada u Kikindi jedva živi 30.000 ljudi – dakle, ne znam kome, zaključuje Bodrožić.

Gostovanje pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare