Bocan Harčenko uveren da Vučić ostaje protiv uvođenja sankcija Rusiji

Vesti 17. avg 202216:33 57 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da je uveren će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

Pročitajte još:

Bocan Harčenko smatra da je Vučićev stav sasvim jasan i definitivan u kontekstu linije koju Srbija vodi strateški, dugoročno i koju Srbija nije napustila, uključujući ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

„Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim, postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan i ima razloga da očekujemo da će se tako nastaviti“, rekao je Bocan Harčenko za televiziju Rusija-24, preneo je TASS.

Ruski ambasador kaže da je Zapad sve zahteve evropskog puta prema Beogradu sveo na tri: pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske.

Dodao je da su to zahtevi koji su „najosetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare